ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύμα απολύσεων στη Μεγάλη Βρετανία λόγω Brexit

16 Απριλίου 2018

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας θα στείλει στην ανεργία 1.000 συμβασιούχους εργαζόμενους, που σήμερα απασχολούνται στη γραμμή παραγωγής των Range Rover και το Land Rover Discovery. Το εργοστάσιο απασχολεί 10.000 άτομα συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 2.000 συμβασιούχων.

Η εταιρεία, η οποία έχει εργατικό δυναμικό 40.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να επιβεβαιώσει τις περικοπές που ανέφερε για πρώτη φορά το  ITV News και τη μείωση της παραγωγής στο Σόλιχαλ, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τα επιχειρηματικά σχέδια και το εργατικό δυναμικό της, τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Οι περικοπές ήρθαν μετά την πτώση κατά 26% των πωλήσεων της JLR στο Ηνωμένο Βασίλειο τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, επίσης υποχώρησαν κατά 32% την ίδια περίοδο.

Η JLR διέθεσε αριθμό ρεκόρ 621.109 οχημάτων παγκοσμίως το 2017, αυξημένο κατά 6,5% σε σχέση με το 2016. Αλλά ενώ οι διεθνείς πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο, οι πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά 15,8% εξαιτίας της μείωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία το πρώτο τρίμηνο του 2018 είναι μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, σε αντίθεση με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Μετά τις πρώτες πληροφορίες για τη μείωση του εργατικού της δυναμικού, η βρετανική μάρκα εξέδωσε επίσημη δήλωση στην οποία αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, κάνουμε κάποιες προσαρμογές στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής μας και στο επίπεδο του προσωπικού. Συνεχίζουμε, ωστόσο, να προσλαμβάνουμε μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων μηχανικών, πτυχιούχων και μαθητευόμενων, καθώς επενδύουμε μεγάλα ποσά σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες».

insider.gr

 

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία