ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πώς είναι μοιρασμένος ο πλούτος του πλανήτη;

9 Ιανουαρίου 2018

Όταν μιλάμε για εκατομμυριούχους, συχνά το μυαλό μας πηγαίνει σε πολύ συγκεκριμένα ονόματα επιχειρηματιών και εφοπλιστών, οι οποίοι -πράγματι- κατέχουν αναρίθμητα πλούτη, όπως οι Jeff Bezos, Elon Musk, και Warren Buffett. 

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι συγκεκριμένες μονάδες, των οποίων η περιουσία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια, αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των εκατομμυριούχων του πλανήτη μας. 

Σύμφωνα με το visualcapitalist.com, η συντριπτική πλειοψηφία των εκατομμυριούχων (το 90%) διεθνώς έχουν περιουσίες μεταξύ του 1 και των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και αν περιμένετε να τους αναγνωρίσετε επειδή θα έχουν μια Rolls Royce στο γκαράζ του σπιτιού τους, μάλλον κάνετε λάθος. 

Γεννάται, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα πού μπορούμε να βρούμε τους ζάμπλουτους της Γης. Πιο πιθανό είναι ότι βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, δηλαδή σε μέρη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να εκθέσουν τον πλούτο τους ή όπου υπάρχουν οι «μεγάλες ευκαιρίες», όπως στη Νέα Υόρκη, το Χονκ Κονγκ, το Τόκιο, η Σιγκαπούρη. 

Όσον αφορά στην Αμερική, που για πολλούς αποτελεί τη «Μέκκα του καπιταλισμού» και των ευκαιριών πλουτισμού, οι ΗΠΑ έχουν 4,3 εκατομμύρια εκατομμυριούχους, οι οποίοι είναι μοιρασμένοι σε όλη την επικράτεια. Η αναφορά του Knight Frank για το 2017 αναδεικνύει 5 συγκεκριμένες πόλεις ως εκείνες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ (30.000 για την ακρίβεια): Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Μαϊάμι. Επίσης, το Τορόντο του Καναδά μετρά περισσότερους από 100.000 εκατομμυριούχους. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία