ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία εξαγοράς της τράπεζας BSI από την EFG International (συμφερόντων Σπύρου Λάτση) έναντι 1,33 δισ. ελβετικών φράγκων

Ζυρίχη - 24/02/16

H EFG International συμφώνησε να εξαγοράσει την ελβετική τράπεζα BSI από τον βραζιλιάνικο όμιλο BTG Pactual έναντι τιμήματος 1,33 δισ. ελβετικών φράγκων (1,34 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο όμιλος EFG, που αποτελεί την επενδυτική εταιρεία του Σπύρου Λάτση, θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ενιαίας εταιρείας που θα δημιουργηθεί, με ποσοστό πάνω από 35%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Με την εξαγορά αυτή, το υπό διαχείριση ενεργητικό της EFG θα διπλασιασθεί, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση της EFG με τη BSI θα διαχειρίζεται στοιχεία ενεργητικού ύψους 170 δισ. φράγκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η EFG που έχει έδρα τη Ζυρίχη. Η τράπεζα σχεδιάζει να κάνει αύξηση κεφαλαίου, ύψους 750 εκατ. φράγκων, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, η οποία θα γίνει με την καταβολή των 975 εκατ. φράγκων σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας έχει υποχωρήσει 39% τους τελευταίους 12 μήνες, με τη χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 980 εκατ. φράγκα. «Συνενώνοντας τη συμπληρωματική ισχύ της BSI με εκείνη της EFG, δημιουργούμε μία κορυφαία παγκόσμια ιδιωτική τράπεζα, με ισχυρές ρίζες σε όλες τις περιοχές της Ελβετίας», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG, Joachim Straehle, στην ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Προσφέρουμε ελκυστικές προοπτικές στους μετόχους μας».

Η BTG Pactual, που είχε την ιδιοκτησία της BSI για λιγότερο από ένα χρόνο, πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία μετά τη σύλληψη του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της, Andre Esteves, τον περασμένο Νοέμβριο, εν μέσω ενός εκτεταμένου επιχειρηματικού σκανδάλου διαφθοράς. Η ενιαία τράπεζα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών ιδιωτικής περιουσίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία