ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ-Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ

Αθήνα

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι μία ιδιωτική μεταλλευτική και βιομηχανική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1959. Η μεταλλευτική όμως εμπειρία των ιδιοκτητών (Οικογένεια Πορτόλου) στη μαγνησία ανάγεται πίσω στο 1914, όταν ο Ι.Λαμπρινίδης η ?γκρίζα εξοχότητα? της ελληνικής μαγνησίας και πρωτοπόρος μεταλλειολόγος, ξεκίνησε την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των περισσότερων μεταλλείων λευκολίθου στην Ελλάδα.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών μαγνησίας στον κόσμο και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαγνησίας στην ΕΕ, με προσωπικό άνω των 300 ατόμων και κύκλο εργασιών περίπου 45 εκ. ευρώ (ενοποιημένος κύκλος εργασιών περίπου 70 εκ. ευρώ). Ειδικότερα για την καυστική μαγνησία, η εταιρία είναι πρώτη στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων και τη γκάμα χρήσεων.

Τα βασικά κοιτάσματα της εταιρίας καθώς και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, στη Χαλκιδική, ενώ κεφάλαιο αποτελούν επίσης κοιτάσματα στην Εύβοια, ένα σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο κοντά στη Θεσσαλονίκη καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας.

Σήμερα οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι μία μεγάλη, σύγχρονη και επιτυχημένη εταιρία με σημαντική τεχνογνωσία στην εκμετάλλευση, την επεξεργασία και το μάρκετινγκ των βιομηχανικών ορυκτών.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ για την καυστική και δίπυρο μαγνησία είναι περίπου 200.000 μ.τ. και 50.000 μ.τ. πυρίμαχων μαζών. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ παράγει και εμπορεύεται μία ευρύτατη γκάμα προιόντων που απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των χρήσεων του λευκολίθου και της μαγνησίας από τις αγροτικές (λιπάσματα, ζωοτροφές) και τα πυρίμαχα ως τις οικοδομικές, χημικές, περιβαλλοντικές και ηλεκτρικές εφαρμογές (αντιστάσεις, καλώδια κλπ). Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 93% του κύκλου εργασιών, με κύριους προορισμούς κατά σειρά την ΕΕ, ΗΠΑ, Ασία, Ωκεανία και Αφρική. Σε πολλές αγορές, όπως οι αγροτικές, οι οικοδομικές και οι ηλεκτρικές, κατέχει ηγετική θέση στον Ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο χώρο με σημαντικά μερίδια αγοράς.

Το έμπειρο και αφοσιωμένο προσωπικό των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΥΚΟΛΙΘΩΝ παίζει πρωταρχικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρίας. Διοίκηση και προσωπικό υπερηφανεύονται για την δουλειά τους και την εξαιρετική φήμη της εταιρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον υλοποιώντας εκτεταμένη αποκατάσταση με τις πιο προηγμένες διεθνείς βιομηχανικές μεθόδους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ συμμετέχουν στην Ισπανική εταιρία MAGNESITAS NAVARRAS S.A. (με ποσοστό 39,9%) που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση μονολιθικών πυριμάχων, καυστικής και δίπυρης μαγνησίας. Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ επίσης έχουν ιδρύσει θυγατρική εταιρία στη γειτονική Τουρκία (AKDENIZ MINERAL KAYNAKLARI A.S.) που ασχολείται με την παραγωγή και πώληση καυστικής μαγνησίας και ωμού λευκολίθου. Τέλος Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ελέγχουν το 50% της εταιρίας Van Mannekus & Co B.V με έδρα και εγκαταστάσεις στο Rotterdam της Ολλανδίας. Η εταιρία Van Mannekus ασχολείται με την δευτερογενή επεξεργασία και εμπορία μαγνησιακών προϊόντων και άλλων βιομηχανικών ορυκτών.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ δίνουν μεγάλη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας όπως και στο μάρκετινγκ των προϊόντων αυτών. Στα πλαίσια αυτά δημιουργήθηκε στις αρχές του 1993 το Ερευνητικό Κέντρο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, σε μία έκταση περίπου 500 τμ. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Δύο είναι οι βασικοί στόχοι του Ερευνητικού αυτού Κέντρου : Η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων ποιοτήτων σε στενή συνεργασία με τους πελάτες Η ανάπτυξη νέων προϊόντων για ειδικευμένες και ελπιδοφόρες χρήσεις Να παρέχει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες Η μικρή απόσταση του Ερευνητικού Κέντρου από τη Θεσσαλονίκη δίνει τη δυνατότητα στενής συνεργασίας με Πανεπιστήμια και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς Έρευνας και Ανάπτυξης. Έτσι συμβάλλει σημαντικά στην στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας και εξασφαλίζει ότι οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί και ότι θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις μελλοντικές τεχνολογικές προκλήσεις.

ΕΠΑΦΕΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Έδρα :

Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα 11528

Τηλέφωνα : + 30 1 7240446-7, 7227631, 7216176

Fax : + 30 1 7249711

E-mail : info@grecianmagnesite.com

web : http://www.grecianmagnesite.com

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία