ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
A World of History

A World of Opportunities

Think-Tank για την οικονομική συνεργασία & ανάπτυξη στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα

Σέρρες - 07 Ιουλίου 2017

Το 1ο Balkans & Black Sea Cooperation Forum που έλαβε χώρα στις Σέρρες πρόσφατα αποτέλεσε έναν εξέχων δίαυλο επικοινωνίας για την οικονομική συνεργασία και την ανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Αποδείχθηκε δε, ένα καινοτόμο think-tank μεταξύ του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σκοπό να περιγράψει την τρέχουσα πολιτικο-οικονομική κατάσταση, να αναδείξει προβληματισμούς και προοπτικές ανάπτυξης στη διασυνοριακή συνεργασία και να εκθέσει τις προοπτικές της περιοχής στο πλαίσιο των SDGs 2030.

Το Φόρουμ πλαισιώθηκε από 42 διακεκριμένους διεθνείς ομιλητές και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 300 συνέδρων, οι οποίοι προέρχονταν από κυβερνητικούς, ακαδημαϊκούς, διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το συνέδριο κάλυψε θέματα σχετικά με τις προοπτικές της περιοχής, τις Μεταφορές και τη Ναυτιλία, την Ενέργεια, την Ψηφιακή Οικονομία και Καινοτομία, τον Ρόλο των Γυναικών στην ηγεσία, τον Πολιτιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό, καθώς επίσης τη Γεωργία και το Περιβάλλον. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ χωρών και επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης θα επέλθει από την προαγωγή των διμερών και πολυμερών σχέσεων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διακήρυξη υπό τον τίτλο «Πολιτιστικός Τουρισμός, κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που προβλέπει τη δημιουργία ενός μοντέλου τουριστικής διασύνδεσης προορισμών στην περιοχή, βασισμένο στην εξερεύνηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και σε βιωματικές εμπειρίες. Η διακήρυξη τελεί υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, της Συνέλευσης των Περιφερειακών Παραθαλάσσιων Περιοχών της Ευρώπης, την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών, την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της UNESCO, καθώς και τη συνεισφορά του Geo Routes Cultural Institute.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Forum περιελάμβαναν το ανοιχτό στο κοινό «Business Hub» για την ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών, ένα πλούσιο πρόγραμμα δικτύωσης των συνέδρων με τοπικούς παράγοντες, καθώς και τρία μοναδικά προγράμματα περιηγήσεων στα αξιοθέατα της περιοχής, αναδεικνύοντας έτσι τις Σέρρες σε διεθνές επίπεδο.Το σχέδιο δράσης του Balkans & Black Sea Cooperation Forum προς το 2018 περιλαμβάνει:
δύο νέες συνεδρίες (Ανώτατη Εκπαίδευση-Καινοτομία και Τομέας Υγείας), παρουσία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με εκθεσιακό περίπτερο και συνεδρία αφιερωμένη στον απολογισμό του 2017, καθώς και την ανακοίνωση της Πόλης που θα φιλοξενήσει το προσεχές Forum το οποίο θα λάβει χώρα τέλη Μαΐου του 2018.

 

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία