Οι αμπελώνες μας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, βιολογικής καλλιέργειας, εκτείνονται σε διάφορα σημεία του θεσσαλικού κάμπου, με διαφορετικά υψόμετρα και χώματα. Εδάφη κυρίως αμμοαργιλώδη πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Αποτέλεσμα είναι οίνοι με ξεχωριστό χαρακτήρα και τερουάρ. Αυτό προκύπτει και από την ξερική καλλιέργεια με χαμηλή στρεμματική απόδοση από 400 κιλά έως 700 κιλά ανά στρέμμα. Ανάμεσα στις καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι Ελληνικές (Ασσύρτικο, Ροδίτης και Κυδωνίτσα) και οι Γαλλικές (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay)

 

Το οινοποιείο

Στη γενέτειρα του μυθικού Αχιλλέα, λίγο έξω απο τα Φάρσαλα, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου βρίσκεται το Οινοποιείο της Οικογένειας Παπαθανασίου. Με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και σεβασμό προς την παράδοση γίνεται ο τρύγος και η οινοποίηση. Στο υπόγειο κελάρι, κάτω από σταθερές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες ακολουθεί η ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια.

 

 

Ο Θανάσης Παπαθανασίου, πρωτότοκος γιός της Οικογένειας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου την οινοποίηση, δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών οίνων με μεγάλες αξιώσεις.

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τεχνολόγος γεωπόνος και είναι υπεύθυνος για το ολοκληρωμένο κομμάτι των ιδιόκτητων βιολογικών αμπελώνων του Οινοποιείου.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Οινοποιείο και αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας

Κατωχώρι Φαρσάλων , Τ.Κ. 40300, Λάρισα

M: +30 6979 284631

W: www.papathanasiouwines.gr

E: info@papathanasiouwines.gr

fb: @papathanasiou.winery