Εταιρεία

Η εταιρεία Αμπελόεις α.ε., νέα στο χώρο της οινοποιίας, ιδρύθηκε το έτος 2006 από την οικογένεια Τσιώλα.Το όνομα της σημαίνει αμπελώνες στην αρχαϊζουσα.

 Στόχος της οικογένειας η δημιουργία εκλεκτού και ποιοτικού οίνου. Για την επίτευξη του στόχου της επέλεξε έμπειρους και αξιόπιστους συνεργάτες με καθοδηγητή τον διεθνώς αναγνωρισμένο, γάλλο οινολόγο Noel Rabot με 40ετη πείρα σε φημισμένα οινοποιεία του εξωτερικού μέχρι το 2018 και έπειτα με τον, επίσης καταξιωμένο Γάλλο, οινολόγο Jean Natoli και την ομάδα του.

Το προσωπικό της εταιρείας, άρτια εκπαιδευμένο φροντίζει για την σωστή λειτουργία της μονάδας, ξεκινώντας από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή. Η αμπελόεις ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία της στον χώρο της οινοποιίας, το 2008 όπου οι καταναλωτές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια της εταιρείας.

Ως νέα εταιρεία οι καινοτομίες δεν λείπουν από την φιλοσοφία μας, αφού είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το γυάλινο πώμα Vino-Lok αντί φελλού.

Οινοποιείο

Το μεράκι και η αγάπη, της οικογένειας Τσιώλα,  για ποιοτικό κρασί ‘’ενσαρκώθηκε’’ στη Φωλιά Ν. Περάμου Καβάλας. Σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Όρους Σύμβολο, αντικρίζοντας από την μια ακρη του ορίζοντα την Αθωνική πολιτεία και το νησί της Θάσου και από την άλλη τις κορυφές του Παγγαίου Όρους.

Το κτήριο του οινοποιείου καταλαμβάνει 3.600τμ ενώ τον εξωτερικό χώρο διακοσμούν  αμπελώνες. Στο εσωτερικό του οινοποιείου αρχικά οι επισκέπτες συναντούν την αίθουσα υποδοχής, τον χώρο παραγωγής, το χημείο και τον χώρο εμφιάλωσης. Κατεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο συναντά κανείς την υπόγεια κάβα παλαίωσης των κρασιών, τον χώρο γευστικών  δοκιμών και τον χώρο αποθήκευσης.

Το οινοποιείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στοχεύοντας στην ποιότητα και την μοναδικότητα των κρασιών. Διαθέτει πνευματικό πιεστήριο με δυνατότητα κρυοεκχύλησης, κάθετους και οριζόντιους αυτόματους οινοποιητές, ανοξείδωτες δεξαμενές ζυμώσεως, σταθεροποίησης και εμφιαλώσεως, φίλτρο διήθησης, φίλτρο γης διατόμου και υπερσύγχρονη γραμμή εμφιαλώσεως όπως επίσης αυτόματη καψυλιέρα και ετικετέζα.

Αμπελώνες

Οι  ιδιοκτήτες αμπελώνες της οικογένειας Τσιώλα καταλαμβάνουν έκταση 50.000 τ.μ. εως σήμερα ενώ υπολογίζονται  να φτάσουν μέχρι και τα 200.000 τ.μ

Βρίσκονται σε υψόμετρο 400-500 μέτρων και εκτείνονται στις πλαγιές του όρους Σύμβολο ,όπου συμφώνα με την μυθολογία κατοικούσε  ο Διόνυσος, θεός του κρασιού και της γονιμότητας.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι οι πλέον κατάλληλες για την καλλιέργεια ποιοτικών αμπελώνων αφού η δροσιά του Στρυμονικού κόλπου τα ευεργετεί ενώ το βουνό τα προστατεύει από τους ψυχρούς ανέμους. Το έδαφος είναι πετρώδες, άγονο και αργιλώδες με κλίση που εξασφαλίζει τη μέγιστη αποστραγγιστικότητα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια διασφαλίζοντας έτσι το μέγιστο της ηλιοφάνειας.

Έχοντας ως κύριο μέλημα την ποιότητα και όχι την ποσότητα οι αμπελώνες καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες ειδικών που υποστηρίζουν την χρήση βιολογικών προϊόντων και γενικότερα σύγχρονες μεθόδους προστασίας, ακίνδυνων προς το περιβάλλον και  φιλικά προς τον καρπό.

Κάτω από την εποπτεία αυτών βρίσκονται και οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες όπου διασφαλίζουν εξίσου εξαιρετική ποιότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά της αμπελόεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμπελόεις αε

Φωλιά Ν. Περάμου Καβάλας, Ελλάδα, Τ.Κ. 64007

Τ: +30 2310 341.731 / F:+30 2310 335.085
M: +30 6974709433

W: www.ampeloeis.gr

fb: @AMPELOEIS

E: ales@ampeloeis.gr / info@ampeloeis.gr