ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Ομογένεια Αφιέρωμα σε ελληνικά εστιατόρια τής Νέας Υόρκης

14 Νοεμβρίου 2019 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Ενα αφιέρωμα με τα καλύτερα εστιατόρια της παγκόσμιας γαστρονομίας της Νέας Υόρκης φιλοξένησε η εφημερίδα «New York Post» στην ιστοσελίδα της. Η δημοσιογράφος Μπεθ Λάντμαν μίλησε με ανθρώπους απ? όλο τον Κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν εστιατόρια αγγλικής, ιαπωνικής, βέλγικης, ιταλικής ταϊλανδέζικης, ισραηλινής και ελληνικής κουζίνας, συνθέτοντας ένα οικουμενικό μωσαϊκό γεύσεων, το οποίο αποτελεί ίδιον της προσωπικότητας της πόλης. «Ο θυμόσοφος λαός λέει να τρώτε όπου τρώνε οι ντόπιοι. Αλλά όταν ζεις στη Νέα Υόρκη και ψάχνεις για καλό φαγητό από άγνωστες σε σένα κουζίνες, ποιον πρέπει να συμβουλευτείς; Φυσικά τους πρέσβεις», σημειώνει η δημοσιογράφος. Ως ειδικό στα θέματα της ελληνικής κουζίνας η Λάντμαν απευθύνθηκε στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, ο οποίος πρότεινε στους αναγνώστες της εφημερίδας τέσσερα γνωστά ελληνικά εστιατόρια της πόλης. «Για αυθεντικό ελληνικό φαγητό, μου αρέσει να πηγαίνω στο εστιατόριο ?Kyma? και να απολαμβάνω μια χωριάτικη σαλάτα ($18 έως $22) αλλά και το γιουβέτσι ($36)», λέει ο π. Καρλούτσος. «Το γιουβέτσι είναι ένα γευστικό στιφάδο με μοσχαρίσιο κρέας, παρόμοιο με αυτό που σερβίρει το εστιατόριο ?Flatiron? με ντομάτες και κρεμμύδι, ?σβησμένα? σε κόκκινο κρασί και τριμμένη κεφαλογραβιέρα» εξηγεί η δημοσιογράφος. «Είναι μαγειρεμένο στην εντέλεια», συμπληρώνει ο π. Καρλούτσος. Και συμπληρώνει: «Απολαμβάνω επίσης το ψάρι μου σε εστιατόρια-σταθμούς για το Μανχάταν, όπως το Milos? το ?Avra? και το ?Stamati?s? στην Αστόρια».

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία