Ο "Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας" έχει μια παράδοση για περισσότερο από 85 χρόνια στην περιοχή της Πέλλας, στην καρδιά της Μακεδονίας. Δημιουργήθηκε το 1928 ως "Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών" και το 2013 με το νόμο 4015/2011 μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την επωνυμία "Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας".

Ο Α.Σ.Πέλλας αποτελούμενος σήμερα από 1.000 ενεργά μέλη και κατέχοντας διακεκριμένη θέση στον αγροτικό κόσμο προσφέρει τις υπηρεσίες του και την τεχνογνωσία του σε πάνω από 10.000 αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Φιλοσοφία και κύρια αρχή όλα αυτά τα χρόνια της πετυχημένης του πορείας είναι η διαφύλαξη του δικαιώματος του «ευ συνεταιρίζεσθαι» του αγρότη προσδίδοντας αξία στην δουλειά και τον μόχθο του διασφαλίζοντας του το αγροτικό εισόδημα. Αυτό που καταφέρνει ο Συνεταιρισμός, μέσω της Διοίκησης και του προσωπικού του, είναι να στέκεται στο πλευρό του αγρότη ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής, τυποποίησης, μεταποίησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την υψηλή ποιότητα.

Οι σύγχρονες και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς και με το περιβάλλον. Συνδυάζοντας λοιπόν, την υιοθέτηση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, τις Πιστοποιήσεις των παραγόμενων προϊόντων και την άρτια στελέχωση με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό αξιοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι πόροι του Συνεταιρισμού με αποτέλεσμα να έχει κατακτηθεί σήμερα μια εξέχουσα θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα επενδύει συνεχώς στις δραστηριότητές του εκσυγχρονίζοντας τόσο τις παραγωγικές μεθόδους του όσο και τις εγκαταστάσεις του. Οι κυριότερες δραστηριότητές του είναι:

1. Το εργοστάσιο Κονσερβοποιείας-Χυμοποιείου με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, εκτάσεως 8.193m² παράγει κονσερβοποιημένα ροδάκινα και συμπυκνωμένο χυμό ροδάκινου. Οι δύο μονάδες του εργοστασίου έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται περίπου 10.000 τόνους ροδάκινα ετησίως πλήρως συμμορφωμένες με τα παγκόσμια πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων EN ISO 22000 ,EN ISO 9001, επίσης τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα με τα πρότυπα British Retail Consortium BRC και International Food Standard IFS.

2. Το εργοστάσιο Εκκόκκισης είναι από τα πιο σύγχρονα των Βαλκανίων, στεγάζεται σε χώρο 20.235m² και έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 400 τόνων σύσπορου βαμβακιού ημερησίως όπου παράγεται εκκοκκισμένο βαμβάκι άριστης ποιότητας συσκευασμένο σε δέματα και το περισσότερο από αυτό εξάγεται διεθνώς.

3. Το πρατήριο Γεωργικών εφοδίων και Ζωοτροφών, με δύο υποκαταστήματα, τα οποία προμηθεύουν τους παραγωγούς με κάθε αναγκαίο εφόδιο παρέχοντας και συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους γεωπόνους του συνεταιρισμού σχετικά με την άσκηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

4. Το κέντρο συγκέντρωσης Δημητριακών με συστεγασμένα Ξηραντήρια, έχει δύο υποκαταστήματα στα οποία συγκεντρώνονται και διατίθενται τα δημητριακά με δυνατότητα αποθήκευσης 22.500τόνων και πλήρη σύστημα καθαρισμού και ξήρανσης 60τόνων.

5. Το γραφείο παροχής υπηρεσιών με τα πολυάριθμα υποκαταστήματά του σε όλη την περιοχή της Πέλλας τόσο για τα μέλη του όσο και για όλους τους αγρότες της περιοχής προσφέρει τις υπηρεσίες του διεκπεραιώνοντας ενεργοποιήσεις και μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης για την είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων, τις εξισωτικές αποζημιώσεις, την επιστροφή φπα, την παρακολούθηση των λογιστικών βιβλίων των αγροτών και την πρακτόρευση ασφαλειών.

6. Το Διαλογητήριο νωπών οπωροκηπευτικών δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας φρούτων, αρχής γενομένης από τη συγκομιδή των καρπών μέχρι και το τελικό στάδιο της διάθεσης των προϊόντων στην αγορά για λογαριασμό των μελών της Ομάδας Παραγωγών με πιστοποιήσεις Agro 2.1-2.2 και HACCP. Καθώς και μηχανολογικός εξοπλισμός διαλογής, συσκευασίας οπωροκηπευτικών δυναμικότητας 200τόνων ημερησίως και αποθήκευσης αυτών σε ψυκτικούς θαλάμους χωρητικότητας 1.200τόνων.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια έχει δυσχεραίνει το έργο του Συνεταιριστικού κλάδου. Παρόλα αυτά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας πιστός στις αρχές του και βασιζόμενος κατά κύριο λόγο στις δυνάμεις του προωθεί τα προϊόντα του τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Συμμετέχει σε πληθώρα εθνικών και διεθνών εκθέσεων αλλά και σε συνέδρια πετυχαίνοντας να αντλεί νέες γνώσεις για πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής προσελκύοντας νέους πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο που ζητούν τα αναγνωρίσιμα πλέον προϊόντα μας.

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δ&Μ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 9 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 58100

E: logist@easgiannitsa.gr
| manager@easgiannitsa.gr

W: www.acpella.gr

T: +30 2382023103 | F: +30 2382028344