ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Ομογενείς βουλευτές απ όλο τον Κόσμο στην Ελλάδα

Πηγή: ekirikas.com - 2 Αυγούστου 2017.

Στην Κρήτη βρέθηκαν τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στο πλαίσιο της φετινής επίσκεψης τους στην Ελλάδα.

Οι ομογενείς Βουλευτές, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ αλλά και της 115 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους της με την συνοδεία ανώτερων αξιωματικών.

Ο διοικητής της 115 Π.Μ., σμήναρχος Ιωάννης Μπιρμπίλης, ενημέρωσε τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της μονάδας.

«Είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις και να διαπιστώσουμε την ισχύ αλλά και την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για την προστασία του ελληνικού λαού αλλά και την στήριξη των περιφερειακών συμμάχων της χώρας, στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα», είπε η βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά, Εμμανουέλα Λαμπροπούλου που μετέχει φέτος για πρώτη φορά στην αποστολή της Ένωσης (εξελέγη τον Απρίλιο).

Παράλληλα, η κεντρική εκδήλωση (Ολομέλεια) της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης έγινε φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου τους ομογενείς βουλευτές υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης, βουλευτής Αυστραλίας, Παναγιώτης (Peter) Κατσιαμπάνης, ο αντιπρόεδρος, γερουσιαστής του Rhodes Island Λεωνίδας (Lou) Ραπτάκης, ο βουλευτής Σουηδίας Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής του Κονέκτικατ Δημήτρης Γιάνναρος, ο βουλευτής Αυστραλίας και πρώην υπουργός Γιάννης (John) Πανταζόπουλος, ο δικηγόρος- διεθνολόγος Γιώργος Νούλας κ.α.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης «για το κοινωνικό του έργο, τις ενέργειες του που ενισχύουν και προάγουν το φρόνημα των αποδήμων Ελλήνων και για την δωρεά του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου». Το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος του κ. Μαρινάκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού με τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τέθηκε και το μείζον ζήτημα της στήριξης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Σε τοποθέτηση του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Ελληνικής Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης σημείωσε ότι η γλώσσα είναι ο καλύτερος και ισχυρότερος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες ομογενείς και την πατρίδα. «Εάν αυτό χαθεί, σιγά – σιγά, θα χαλαρώσει και η εθνική συνείδηση και θα χαθεί στις επόμενες γενιές της ομογένειας. Δεν πρέπει η Πολιτεία να είναι φειδωλή σε δαπάνες εκπαίδευσης στο εξωτερικό», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Να σημειωθεί ότι στους ομογενείς βουλευτές παρέθεσε δείπνο και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τους βουλευτές να συνεχίσουν «να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατσιαμπάνης απάντησε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με στόχο τόσο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό όσο και για την έλευση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και γενικότερα τη βελτίωση της εικόνας της χώρας παγκοσμίως.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία