ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Η Ολλανδία σε τροχιά εκλογών, ενω παραμένει η κρίση με την Τουρκία

Γράφει απο το Λέλυσταντ της Ολλανδίας ο Γιώργος Γιαννούλας (Dias Olymbios)

14 Mαρτίου 2017.

Η Ολλανδικη κυβερνηση λυπαται για την πολιτικη ενταση με την Τουρκια που ειναι φιλη χωρα και διατηρουν φιλικες σχεσεις παραπανω απο 400 χρονια, (- Ας μην ξεχναμε πως Ολλανδια και Αυστρια ειχαν τις καλυτερες σχεσεις απο ολα τα ευρωπαικα κρατη  με την Οθωμανικη αυτοκρατορια), και επιθυμει αποφυγη της κρισης, ΑΛΛΑ δεν μπορει ουτε να ανεχθει τις Τουρκικες προκλησεις.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ.

Η τουρκια θελησε να στειλλει υπουργους για να ενισχυσει την προπαγανδα υπερ του Ερτογαν στο προσκειμενο δημοψηφισμα στις 16 Απριλη. Η Ολλανδια αρνηθηκε να δωσει αδεια προεκλογικων συγκεντωσεων επικαλουμενη πως κρυβουν πιθανοτητα αντιδραση και βια μεταξυ των Τουρκων στην Ολλανδια, και υποστηριξε πως δεν θα βοηθησει στην ενισχυση πολιτικης δυναμης ενος ατομου που δεν σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα.

Χθες στις 11Μαρτη του 2017 δεν δοθηκε αδεια προσγειωσης στο διπλωματικο τουρκικο αεροπλανο που μετεφερε τον Τουρκο υπουργο εξωτερικων, και το αναγκασε να φυγει εκτος του εναεριου χωρου.

Το αεροπλανο δεν ειχε αδεια να προσγειωθει ουτε στην Γερμανια για τους ιδιους λογους, αλλα εγινε δεκτο στην Γαλλια.

Σαν αντιποινα η Τουρκια εκλεισε την ολλανδικη πρεσβεια και προξενιο σε κωνσταντινουπολη και Αγκυρα και  αντικατεστησε μαλιστα την ολλανδικη σημαια στα κτιρια με την Τουρκικη.

Ο ερτογαν σε εκτακτη ομιλια αποκαλεσε τους Ολλανδους απομειναδια φασιστων και ναζιστων και απειλησε οτι θα ακολουθησουν πολιτικα αντιποινα. Την ιδια στιγμη που με εκλησεις των media και οργανωμενων στελεχων φιλων του Ερτογαν αρχισαν να συγκεντρωνουν  οπαδους ?διαδηλωτες στην τουρκικη πρεσβεια στο Ροττερνταμ, ξεκινησε απο την Γερμανια η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων  για να μιλησει σε συγκεντρωση αντικαθιστωντας τον υπουργο εξωτερικων. Παρολο που αρνηθηκε να δειξει ID (προσωπικα στοιχεια) επικαλουμενη διπλωματικο νομο και ασυλο, δεν της επιτραπηκε να μπεις στην πρεσβεια ουτε να ερθει σε επαφη με τους συγκεντωμενο πληθος περιπου 600 τωρκων διαδηλωτων, και της ανακοινωθηκε πως ειναι ανεπιθυμητη στην Ολλανδια και την οδηγησαν με «αυστηρα» συνοδια μαζι με ολη την ομαδα της πισω στην Γερμανια,     (-παρολο που η ιδια δεν ηθελε να παει στην Γερμανια, αλλα επρεπε μια και απο εκει εισηλθε στη χωρα).
Ακολουθησαν σκληροι τονοι και απειλες και απο τις δυο πλευρες .

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τοσο  ο Ερτογαν οσο και η Ολλανδια Γερμανια, Γαλλια προσπαθουν να δημαγωγησουν με τα γεγονοτα.

Ο Ερτογαν εχει ενα δημοψηφισμα που δεν ειναι σιγουρος πως θα το κερδισει, και προσπαθει να πιεσει ψυχολογικα τους τουρκους παρουσιαζοντας τον εαυτο του σαν αδικουμενο και κατατρεγμενο απο το «εξωτερικο» επειδη προσπαθει για το καλο της χωρας, ενω ελπιζει πως τα γεγονοτα θα βοηθησουν σαν φρουτα ληθης σε ολες τις φυλακισεις αντιπαλων  και  φημωσεις του τυπου και της δημοκρατιας που κανει.
Απο την αλλη Η Γερμανια Γαλλια και Ολλανδια προσπαθουν να κερδισουν ψηφους στις ερχομενες εκλογες. Η γαλλια λογω των ιδιαιτερα καλων εμπορικων σχεσεων  αλλα και λογω των λιγων τουρκων στην επικρατεια της δεν εχει προβλημα και απροκαλυπτα υποστηριζει τον Ερτογαν. Η Γερμανια πιο διπλωματικη και με εμπιειριες στις σχεσεις της με την Τουρκια δεν αρνειται τιποτα , αλλα οταν θελει γινεται τρομερα γραφειοκρατικη, τοσο που μεχρι να δοθει το οκ περναει η  «καυτη» ημερομηνια και δεν μπορει να κατηγορηθει αν και ολοι ξερουν το πως και το γιατι αργει η καθε εγκριση.
Η ολλανδια προσπαθει να αποδειξει πως ειναι μαχητης της δημοκρατιας ελπιζοντας σε ψηφους αντιπαλων του Ερτογαν  στις εκλογες (15 μαρτη), και να αποδειξει επισης και στους ολανδους πως δεν ειναι μονο ο ακροδεξιος Βιλντερς που φωναζει κατα του Ισλαμ και υπερ της Ολλανδιας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Μην ξεχναμε πως μετα το αποτυχημενο πραξικοπημα ο Ερτογαν αυξησε την πολιτικη του δυναμη κατα το μεγιστο στα 15 χρονια της εξουσιας του. Μαλιστα καλεσε πισω στην τουρκια ολους τους διπλωματες της χωρας τοσο στις Βρυξελλες, οσο και τους Νατοικους συμβουλους και στρατιωτικους, και τους εκλεισε φυλακη με την κατηγορια της προδοσιας , χωρις αποδειξεις, και τους αντικατεστησες με φανατικους οπαδους του. Επισης απαγορεψε την εισοδο στην Τουρκια οχι μονον Ολλανδων πολιτικων αλλα και δημοσιογραφων. Το ΝΑΤΟ ανεχθηκε και συνεχιζει να ανεχεται τον Ερτογαν γιατι κανει χρηση του εδαφους της Τουρκιας στα ιμπεριαλιστικα σχεδια του, και φοβαται τις φιλικες σχεσεις Ερτογαν -Πουτιν. Η ΕΕ δεν αντιδρα γιατι εκτος απο τους οικονομικους λογους εχει στο μυαλο του και την σημερινη παραμονη 2 000 000 προσφυγων πολεμου στην Τουρκια.

Πρωσοπικα προβλεπω και αλλες «θεατρικες» παραστασεις του ειδους μια και ολοι θελουν να δημαγωγησουν , και ουσιαστικα ολα αυτα τα γεγονοτα δεν κρυβουν τιποτα καλο ουτε για τον Τουρκικο λαο αλλα ουτε και για τον λαο της ευρωπης μια που «φιλοπατρικα» συναισθηματα θα εμφανισθουν για να ψαρεψουν ψηφους , αλλα και για να ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ   τους «τονους» οι οποιοι βοηθανε μονο το παρακρατος και τον φασισμο.

Γεωργιος Γιαννουλας (Dias olymbios)
 

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία