ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Ο Ομογενής CEO-φάντασμα των 7 δισ. δολαρίων

Bloomberg - 1 Iανουαρίου 2017.

Στη λίστα του Bloomberg με τους CEOs που αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Oμογενής Kosta Kartsotis. Ωστόσο,ο  διευθύνων σύμβουλος του Fossil Group, από τους μεγαλύτερους ομίλους στο χώρο των ρολογιών, έχει να πληρωθεί από το… 2008! Βέβαια, τα περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε μετοχές της εταιρείας που διαθέτει του εξασφαλίζουν ένα παραπάνω από αξιοπρεπές εισόδημα.
 
Ο μηδενικός μισθός που λαμβάνει από την εταιρεία είναι αντίστοιχος με τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο Internet. O Kartsotis δεν είναι στα social media, δεν έχει εμφανιστεί στο YouTube και η εταιρεία του δεν στέλνει φωτογραφίες του για κανέναν λόγο. Η Fossil ιδρύθηκε από τον μικρότερο αδερφό του, Tom Kartsotis (εξίσου «ντροπαλό» στο ζήτημα της δημοσιότητας) το 1984 στο Ρίτσαρντσον του Τέξας. Ξεχώρισε για τα πρωτότυπα σχέδια ρολογιών της και στο πέρασμα των χρόνων εξαγόρασε τις εταιρείες Relic, Abacus, Michele, Skagen Denmark και Zodiac Watches. Σήμερα στους συνεργάτες της περιλαμβάνονται οι Adidas, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Burberry, DKNY, Diesel και Armani Exchange, ενώ η αξία του ομίλου υπολογίζεται στα 7 δισ. δολάρια.
 
Ο Kosta Kartsotis, πάντως, δεν είναι ο μοναδικός CEO που λαμβάνει μηδενικές, ή έστω συμβολικές, ετήσιες αποδοχές. Στη σχετική λίστα του Bloomberg ακολουθείται από τον Robert Pera της Ubiquiti Networks (0 δολάρια), τον Larry Page της Alphabet (1 δολάριο), τον Chaitanya Kamat της Oracle Financial Services Software (1.276 δολάρια) και, πιο κάτω, τον Warren Buffet της Berkshire Hathaway που εδώ και πάνω από 25 χρόνια παίρνει 470.244 δολάρια και δεν έχει δώσει ούτε μία αύξηση στον εαυτό του…

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία