ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Εκδήλωση στη Μόσχα

"Μουσικό-Χορευτική Περιήγηση ανά την Ελλάδα"

Μεταδίδει η Δώρα Γιαννίτση

Μόσχα - Νοεμ/13. "Μουσικό-Χορευτική Περιήγηση ανά την Ελλάδα" με 32μελή χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων (παράρτημα Καλαμάτας) http://www.lykelkal.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1, συνοδευόμενη από το Δ.Σ. με επικεφαλής την πρόεδρο κα Βίκυ Καρέλια , διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και από το Κρατικό Θέατρο Ιστορίας και Εθνογραφίας της Μόσχας ,στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Θεάτρου «Ρωσικό Νησί».

Μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων, ρυθμών, η χορευτική ομάδα από την Ελλάδα ταξίδεψε το μαγεμένο κοινό σε ένα ταξίδι ανά την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, σε μία περιήγηση μέσα στο φως, στα τοπία, τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο και Πελοπόννησο, εκτινάζοντας τους κατενθουσιασμένους θεατές στα καταγάλανα ελληνικά νερά, απαστράπτοντα κάτω από τις ακτίνες του λαμπερού ελληνικού ήλιου.

Στην εισαγωγική της ομιλία η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της αφ΄ ενός στη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Ιστορίας και Εθνογραφίας της Μόσχας για την ευγενική πρόσκληση για συμμετοχή ελληνικού σχήματος στο ως άνω φεστιβάλ, αφ΄ ετέρου στο θρυλικό Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας για την άμεση ανταπόκριση.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας Βικτώρια Καρέλια ευχαρίστησε από την πλευρά της τους συνδιοργανωτές και δώρισε στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού βιβλία και DVD για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, εμπλουτίζοντας σημαντικά τη βιβλιοθήκη του Κ.Ε.Π. Είχε προηγηθεί μάθημα-master class από τον καθηγητή χορού του Λυκείου Καλαμάτας Αναστάσιο Μίχο και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων για την επικεφαλής του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κ.Ε.Π. Τατιάνα Τσόρναγια, για το οποίο το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Την παράσταση, η οποία συνοδεύονταν από προβολή ελληνικών τοπίων σε παρακειμένως τοποθετημένη οθόνη*, παρακολούθησαν ?Ελληνες και Φιλέλληνες της ρωσικής πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων ο πρέσβυς της φίλης ομόδοξης Σερβίας, δόκτωρ Σλαβένκο Τέρζιτς, στον οποίο η κα Καρέλια είχε την ευγενική πρωτοβουλία να προσφέρει ένα πανέμορφο λεύκωμα για τη Μεσσηνιακή γη, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη όλων μας για την παρουσία του στην ελληνική αυτή βραδυά.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ βράβευσαν με δύο τιμητικά βραβεία το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, «Για τις υπηρεσίες του στην τέχνη της παραδοσιακής/λαϊκής χορογραφίας» και «Για την επιμελή διατήρηση και διάσωση της ενότητας και πολυφωνίας της εθνικής παράδοσης», ενώ ειδική τιμητική πλακέτα επιδόθηκε στη διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση για τη συμβολή της στον εμπλουτισμό του προγράμματος του φεστιβάλ.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία