ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Το "Αγαπάτε Αλλήλους" στην πράξη:
Στήριξη και βοήθεια σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη προσφέρουν κάτοικοι ενός χωριού στην Πέλλα - Συσσίτια αγάπης και δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από την Εκκλησία

Γιαννιτσά - Ιαν/11. Ένα μέρος της εκκλησίας του χωριού Αμπελιές, στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας, έχει μετατραπεί σε αποθήκη και "υποδέχεται" ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα, που οι κάτοικοί του δεν έχουν -πλέον- ανάγκη. Μία εθελοντική ομάδα τα συγκεντρώνει και στη συνέχεια τα διανέμει σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Μέσα σε διάστημα 7 μηνών λειτουργίας της εθελοντικής ομάδας γονέων "Το όραμα των Αμπελιών" έχουν συγκεντρωθεί 250 χαρτοκιβώτια, τα οποία έχουν μοιραστεί στο Κέντρο Πρόληψης Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, στο Σύλλογο Πολυτέκνων στην Αθήνα και στο Σύλλογο Φίλων Φυλακισμένων "Ονήσιμος". Στο χώρο της εκκλησίας των Αμπελιών, καθημερινά φτάνουν κάτοικοι και από τα γύρω χωριά για ν' αφήσουν πράγματα, που είναι σε καλή κατάσταση. "Μαζεύουμε ρούχα, παπούτσια και διάφορα αντικείμενα, που για μας μπορεί να είναι άχρηστα ή περιττά, όμως για κάποιους άλλους ανθρώπους είναι πολύτιμα", λέει η Αναστασία Περπερίδου, κάτοικος του χωριού και μέλος της εθελοντικής ομάδας. Τα κιβώτια που συγκεντρώνονται μεταφέρονται στους προορισμούς τους με αγροτικά οχήματα και με τη βοήθεια των ανδρών του χωριού. "Προσπαθούμε, με διάφορες εκδηλώσεις, έχουμε κάνει ανθοκομική έκθεση, να καλύπτουμε τα έξοδα για τις μεταφορές των χαρτοκιβωτίων. Οι περισσότεροι στο χωριό βοηθάνε ώστε να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη", προσθέτει η κ. Περπερίδου.

Συσσίτια σε απόρους

Σε μια άλλη εκκλησία, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το χωριό Αμπελιές, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, καθημερινά, δεκάδες γυναίκες, μαγειρεύουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς για το "Γεύμα Αγάπης", μέσω του οποίου περίπου 80 άποροι, άστεγοι και μετανάστες απολαμβάνουν ένα πιάτο φαγητό. Η κίνηση αυτή στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να μην έρχονται σε δύσκολη θέση οι άπορες και οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, ένας υπάλληλος της εκκλησίας αναλαμβάνει να πηγαίνει τα φαγητά στα σπίτια τους ή στο χώρο όπου βρίσκονται. Το γεύμα περιλαμβάνει μεσημεριανό και κάποιο φρούτο ή γλυκό, ενώ διανέμεται καθημερινά, εκτός Κυριακής. Εκτός του "Γεύματος Αγάπης", η συγκεκριμένη εκκλησία έχει αναλάβει μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία. Προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε ορφανά και παιδιά ανέργων και μεταναστών που φοιτούν στα σχολεία και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε ιδιωτικά. Δάσκαλοι και καθηγητές προσφέρουν εθελοντική εργασία, σ' ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας όπου διδάσκονται μαθήματα όλων των βαθμίδων. Το φροντιστήριο φιλοξενείται σε κτίριο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού και με έξοδα της εκκλησίας διαμορφώθηκαν τέσσερις αίθουσες, με πίνακες και πλήρη εξοπλισμό.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία