ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
40o ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Στο «Play» ο Χρυσός Διόνυσος

ΑΘΗΝΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νάντια Μπακουνάκη/25 Σεπτεμβρίου 2017

Στην ταινία «Play» του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου απονεμήθηκε ο Χρυσός Διόνυσος του 40ού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο.

Η κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού τμήματος (αποτελούμενη από τους Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Ιφιγένεια Κοτσώνη, Θέλγεια Πετράκη, Γιάννη Σακαρίδη και Σπύρο Ν. Ταραβήρα) τίμησε το «Play» με το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης για «την δεξιοτεχνία και την αρτιότητα της εκτέλεσης μιας υψηλών προδιαγραφών παραγωγής». Το βραβείο συνοδεύεται από δύο χρηματικά έπαθλα της Φίνος Φιλμ (4.000 ευρώ) και της ΕΡΤ (3.000 ευρώ).

«Το "Play" είναι μία αλληγορία, ένα σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη φύση και ειδικότερα στην σημερινή κοινωνία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, ο οποίος από το 1995 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται εκτεταμένα ως σκηνοθέτης και παραγωγός στο χώρο των διαφημιστικών ταινιών. Το «Play» είναι η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα: «Μετά από 22 χρόνια στη διαφήμιση είναι η πρώτη μου προσπάθεια να αφηγηθώ μια ιστορία διάρκειας μεγαλύτερης των 2 λεπτών».

Στην ταινία, ο πρόεδρος μιας μικρομεσαίας επιχείρησης εισάγει μια πρωτοποριακή πολιτική δημιουργικής απασχόλησης των εργαζομένων για μια ώρα κάθε μέρα, στήνοντας εν αγνοία του το σκηνικό για ένα τραγικό ατύχημα που θα επηρεάσει τις ζωές όλων. «Αυτό που θέλω να πω στους νέους σκηνοθέτες είναι να επιμένουν να κάνουν την ιδέα που έχουν στο μυαλό τους και όσα εμπόδια κι αν συναντήσουν να μην κάνουν πίσω, αλλά να συνεχίζουν να προσπαθούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη βράβευσή του ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος.

Στα υπόλοιπα βραβεία της διοργάνωσης, ο Αργυρός Διόνυσος δόθηκε στην «Κατάψυξη» του Δημήτρη Νάκου για την «ειλικρίνεια και την εκφραστική δεινότητα με την οποία πραγματεύεται το καίριο ζήτημα της ανεργίας». Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας απέσπασε η Φωτεινή Μπαξεβάνη για την ερμηνεία της στην ταινία «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας ο Γιάννης Στάνκογλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η ζωή μετά» του Χρήστου Σαγιά.

Το Βραβείο Σωκράτης Δημητριάδης για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας «Έλληνες του Κόσμου» δόθηκε στην ταινία « Testing Greta» της Άμπι Λούκας, το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στην ταινία «Η μέθοδος» του Χάρη Γιουλάτου, το Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία στην «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη και το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στο «Προφιτερόλ» της Χρυσάνθης Καρφή Κώη .

Το ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» δόθηκε στην Σοφία Γεωργοβασίλη για την ταινία «Προετοιμασία», ενώ Τιμητική Διάκριση Σεναρίου απονεμήθηκε στον Δημήτρη Νάκο για το σενάριο της ταινίας «Κατάψυξη» την οποία και σκηνοθέτησε.

Το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου δόθηκε στην ταινία «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη, το βραβείο της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο «Play» του Β. Λυμπερόπουλου, το Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στο «Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου και το Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών στον Μανού Τιλίνσκι για την οπτική αφήγηση της ταινίας « Μανέκι Νέκο» του Μανώλη Μαυρή.




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία