ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Πρωτοβουλία κινηματογραφικής εταιρείας με σύνθημα «Η Εργατική Τάξη Πάει Σινεμά» και προσιτό εισιτήριο για εργαζομένους και ανέργους

Αθήνα

Με εισιτήριο στα τρία ευρώ για τους άνεργους και στα πέντε για τους εργαζόμενους και με σύνθημα «Η Εργατική Τάξη Πάει Σινεμά» απαντά στην κρίση η κινηματογραφική εταιρεία New Star, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της 7ης τέχνης να μη πάψουν να πηγαίνουν σινεμά, ακόμη κι αν τα οικονομικά τους, τούς περιορίζουν. «Με την κρίση τους και το μνημόνιό τους, θέλουν να μας κόψουν τα πάντα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κόψουν, ή να μας περιορίσουν, και τον πολιτισμό», λένε τα στελέχη της εταιρείας, η οποία με την πρωτοβουλία αυτή προτείνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, να καθιερώσουν κατηγορίες για τους ανέργους και τους εργαζόμενους καθώς, όπως αναφέρουν, είναι οι δύο κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Οι υπεύθυνοι μάλιστα προγραμματίζουν σε κάθε προβολή να υπάρχουν επιπλέον μουσικές παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα με το ίδιο ενιαίο εισιτήριο. Το πρόγραμμά ξεκινά την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, με το «Kuhle Wampe, Σε ποιόν ανήκει ο κόσμος;» του Μπρεχτ, που θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Καθημερινά στις 20:00 πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγείται μουσικό πρόγραμμα με την Πηνελόπη Σεργουνιώτη να ερμηνεύει έργα σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ μελοποιημένα από τους Χανς Aισλερ και Κουρτ Βάιλ, συνοδεία πιάνου από τον Στάθη Aννινο. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου, με την προβολή 13 ακόμα σπουδαίων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η πρωτοβουλία με όνομα «Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ» καλεί κινηματογραφικές αίθουσες, συλλόγους, φορείς, σωματεία και ΜΜΕ να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν αυτή την πρoσπάθεια. Οι ταινίες, που συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη φάση του προγράμματος, είναι:

«Kuele Wampe, Σε ποιόν ανήκει ο κόσμος;»

Το αιρετικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του θρυλικού Παμπστ, μία ταινία από τους εργάτες για τους εργάτες και για όλους όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο.

«Τhe Complete Metropolis», η σημαντική ταινία του παγκόσμιου σινεμά, για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή με 25 λεπτά χαμένου υλικού, ψηφιακά αποκαταστημένη. Ο Φριτς Λανγκ δημιουργεί μία από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών, για την επανάσταση των εργατών.

«Ο Μαγιακόφσκι χαμογελάει», μία απολαυστική σάτιρα από τον καταξιωμένο Ρώσο σκηνοθέτη Σεργκέι Γιούτκεβιτς, βασισμένη στον «Κοριό» του επαναστάτη ποιητή Μαγιακόφκι και τον γνωστό ηρώα του, τον αιώνιο μικροαστό Πρίσπιν.

«Ο Αληθινός Φασισμός», το αντι-πολεμικό αριστούργημα του Μιχαήλ Ρομ, μία καταγραφή και καταδίκη του φασισμού.

«Η όπερα της Πεντάρας», το μουσικοθεατρικό αριστούργημα των Μπερτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, σε κινηματογραφική μεταφορά από τον Παμπστ. Διάσημες μελωδίες, πολιτικά καυστικό και αμοραλιστικό, με ήρωες αυτούς, που απορρίπτει το σύστημα.

«Οι γιοί της Κούβας», ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί από κοντά την αγωνία και τον κόπο τριών νεαρών μποξέρ της Κούβας, οι οποίοι εκπαιδεύονται για το πρωτάθλημα. Όλα όμως ανατρέπονται όταν συμβαίνουν έντονες πολιτικές εξελίξεις.

«Σκέψου παγκόσμια, Δράσε τοπικά», ένα πολυβραβευμένο οικολογικό ντοκιμαντέρ, που εξετάζει το οικονομικό σύστημα από τη σκοπιά της βιομηχανίας τροφίμων. Αποκαλυπτικό και ανησυχητικό, μία μαρτυρία για τα βλαβερά μεταλλαγμένα και την ελπίδα των βιολογικών τροφίμων να σώσουν τον κόσμο.




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία