ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Το διάστημα 1-14 Ioυλίου

Θεατρικές παραγωγές από έξι χώρες παρουσιάζονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βίκυ Χαρισοπούλου - 1 Ιουλίου 2017

 Σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και το Ισραήλ, καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, συνθέτουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουλίου.

   Οι επτά θεατρικές παραγωγές (χρηματοδοτούνται μέσω του ΚΘΒΕ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 των ΕΣΠΑ) θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους καθώς και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της ΕΜΣ και του Βασιλικού Θεάτρου τής Θεσσαλονίκης.


   Στο -κλιματιζόμενο- θέατρο της ΕΜΣ, η πρεμιέρα του φεστιβάλ θα γίνει με το έργο του Γερμανού νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Gerhart Hauptmann (1862-1946) "Ρόουζ Μπερντ",  από το Σλοβένικο Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko ljudsko gledališ?e Celje). Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο και την Κυριακή στο θέατρο της ΕΜΣ, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

   Ακολουθεί στο ίδιο κλειστό θέατρο (της ΕΜΣ), την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουλίου, το θέατρο μαριονέτας από την Ισπανία "Ζero en conducta theatro" με την παράσταση "Αllegro ma non troppo" (ή, αν η αγάπη είναι τυφλή, γιατί μας κοιτάζει;).

   Στο θέατρο Δάσους, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουλίου, το ιστορικό εθνικό θέατρο της Ρουμανίας "Ίων Λούκα Καρατζιάλε" παρουσιάζει την "Τρικυμία" του Σαίξπηρ με τον Ion Caramitru στον ρόλο του Πρόσπερο.

   Ακολουθεί, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στο φουαγιέ του θεάτρου της ΕΜΣ, το κουκλοθέατρο από το Ισραήλ, με το έργο "Plastic Heroes" (Πλαστικοί ήρωες) του Ariel Doron.

   Από την Πολωνία έρχονται δύο σημαντικές παραστάσεις. Τη Δευτέρα 10, την Τρίτη 11 και την Πέμπτη 13 Ιουλίου, το "Teatr Zar, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι" παρουσιάζει το έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη "Medeas on getting across", στο Θέατρο της ΕΜΣ, ενώ την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουλίου, το ίδιο πολωνικό θέατρο (eatr Zar, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι) παρουσιάζει το έργο "Αρμίν, αδερφή/ Armine, Sister", αφιερωμένο στην αρμενική, τον αρμενικό πολιτισμό και στη Γενοκτονία των Αρμενίων.

   Σε μία μόνο παράσταση, τέλος, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουλίου, στο θέατρο Δάσους, το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον αποκλειστικά αντρικό, ωμό και βίαιο κόσμο του Ευρυπίδειου "Κύκλωπα" (σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα) σε ...αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνώντας αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Η σκηνοθεσία είναι του Παντελή Δεντάκη.

   Όλες οι παραστάσεις (στους κλειστούς αλλά και τους ανοιχτούς χώρους: Θέατρο ΕΜΣ, Βασιλικό και θέατρο Δάσους) ξεκινούν στις 21.15 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 και 10 ευρώ.

 

 
AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία