ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
69ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών

Το Φεστιβάλ ξεκινάει - Τι πρέπει να ξέρουμε

Κάννες - 09/05/16

Η διάσημη λεωφόρος Κρουαζέτ θα γεμίσει από κόσμο κατά τη διάρκεια των δώδεκα ημερών του 69ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου 2016. Παρατίθενται ορισμένοι αριθμοί-στοιχεία που δίνουν μια ιδέα του μεγέθους αυτού του μοναδικού ραντεβού στον κόσμο.

 

9

Προσωπικότητες, μέλη της κριτικής επιτροπής, που θα απονείμουν την Κυριακή 22 Μαΐου τον Χρυσό Φοίνικα και τα μεγάλα βραβεία του 69ου Φεστιβάλ των Καννών. Πέντε άνδρες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος Τζορτζ Μίλερ, και τέσσερις γυναίκες.

 

19

Φύλλα χρυσού του διάσημου Φοίνικα. Από χρυσό 18 καρατίων, η αξία του εκτιμάται σε 20.000 ευρώ.

 

21

Είναι οι ταινίες διαγωνίζονται φέτος για τον Χρυσό Φοίνικα.

 

24

Είναι τα βήματα που πρέπει να διασχίσει κανείς για να φτάσει στην είσοδο του Παλέ ντε Φεστιβάλ.

 

40.000

Είναι ο αριθμός των διαπιστευμένων επαγγελματιών --ήταν 20.000 πριν από 20 χρόνια-- ανάμεσά τους περίπου 4.500 είναι οι δημοσιογράφοι.

 

500

Είναι τα μέλη του προσωπικού το οποίο θα εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό του Παλέ ντε Φεστιβάλ και στην άμεση περιφέρειά του, όπου θα προστεθούν εθνικές και δημοτικές δυνάμεις ασφαλείας.

 

20.000.000

Είναι ο προϋπολογισμός, σε εκατομμύρια ευρώ, του φεστιβάλ. Χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ από το κράτος και τις τοπικές κοινότητες (πόλη των Καννών, περιφερειακό συμβούλιο Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, γενικό συμβούλιο της Αλπ Μαριτίμ), ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από εταίρους.

 

84

Είναι ο αριθμός των ταινιών μεγάλου μήκους που προβλήθηκαν φέτος, από τις οποίες 55 μετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (21 διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα), 18 ταινίες μετέχουν στο Δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών και 11 στην Εβδομάδα των Κριτικών, χωρίς να υπολογιστούν οι προβολές που φιλοξενεί το τμήμα "Cannes Classics", το οποίο είναι αφιερωμένο σε παλιές ταινίες που αποκαταστάθηκαν ή σε πρόσφατα ντοκιμαντέρ για ταινίες ή προσωπικότητες του κινηματογράφου, αναδεικνύοντας την κληρονομιά της έβδομης τέχνης.

 

Από 74.000 έως 200.000

Η πόλη των Καννών έχει 74.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια του έτους και περισσότερους από 200.000 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

500

Χαμογελάστε, είστε στην κάμερα! 500 κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν την πόλη 24 ώρες το 24ωρο, με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας κοντά στο Παλέ ντε Φεστιβάλ και στο Παλέ ντε Κονγκρέ όπως και στην Κρουαζέτ. Με μια κάμερα ανά 147 κατοίκους, οι Κάννες διαθέτουν τα ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας της Γαλλίας.

 

12.000

Είναι ο αριθμός των επαγγελματιών που μετέχουν στην "αγορά της ταινίας". Οργανώνεται παράλληλα με το φεστιβάλ, το σημαντικότερο φεστιβάλ επαγγελματιών του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο όπου αγοράζουν και πωλούν δικαιώματα των ταινιών, συνεργάζονται με εταίρους για μελλοντικές συμπαραγωγές και συγκροτούν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

 

1.869

Είναι οι ταινίες που ο Τιερί Φρεμό, ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ, και η ομάδα του παρακολούθησαν φέτος πριν επιλέξουν ποιες θα συμπεριληφθούν στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος. Οι ταινίες είναι από 28 διαφορετικές χώρες.

 

39.000

Είναι η τιμή σε ευρώ για μια διανυκτέρευση στο Penthouse Majestic, την ακριβότερη σουίτα του ξενοδοχείου Majestic στην Κρουαζέτ. 
AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία