ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Πρόγραμμα και συμμετοχές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Αθήνα

Τον «εντυπωσιακό διεθνή χαρακτήρα» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, χαιρέτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος στην διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος από τον Γιώργο Λούκο. «Είναι μία "ψήφος εμπιστοσύνης" από σπουδαίους καλλιτέχνες και σχήματα του εξωτερικού. Είναι και μία απόδειξη ότι με λιγότερα μπορούμε ακόμη και σήμερα να κάνουμε περισσότερα», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και υπογράμμισε την επένδυση του Φεστιβάλ στη νέα γενιά. «Σαν χώρα και σαν πολιτεία έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Να στρώσουμε το έδαφος σε μία νέα γενιά δημιουργίας, η οποία πασχίζει να αποκτήσει βήμα. Είναι μία γενιά, που έχει τεράστιες δυνατότητες και πολλά να προσφέρει. Αν δεν στηριχθεί, είτε θα αναγκαστεί να σιωπήσει, είτε θα πάει να δημιουργήσει σε μία άλλη χώρα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και παρότρυνε την παλαιότερη καλλιτεχνική γενιά, που έχει «το όνομα, την επιρροή, τις προσβάσεις» να αγκαλιάσει νέους. «Δείξτε κατανόηση και δείξτε μεγαλοψυχία αν για μία χρονιά δεν δείτε το όνομά σας στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ», κατέληγε το μήνυμα του υπουργού.

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι και οι συμμετοχές από Έλληνες καλλιτέχνες στη φετινή διοργάνωση.

Στους θεατρικούς μονολόγους στην Πειραιώς, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τη «Βρομιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ (9-11 και 15-16/6), ο Χρήστος Στέργιογλου ερμηνεύει τον προκλητικό ρόλο μίας τραβεστί στο έργο «Το παρτάλι» του Θόδωρου Γρηγοριάδη σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκι (8-10/7). Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί και ερμηνεύει «Δαίμονα» της Μαρίας Ευσταθιάδη. Ο εικαστικός και πολυπράγμων Aγγελος Παπαδημητρίου υποδύεται τον Νάρκισο στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο της Έλενας Πέγκα (20-22/6).

Στο Ηρώδειο, ο Aρης Ρέτσος σκηνοθετεί το «ο Θρόνος των Ατρειδών» (5/7) και ο Γιάννης Κακλέας το «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (29-30/6).

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος ανεβάζει στην Πειραιώς την παράσταση «Μέδουσα: Σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια» (13-17/6), η Πειραματική Σκηνή του Θ.Ο.Κ. την χοροθεατρική παράσταση «Λίγο ακόμα» σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου και Φώτη Νικολάου (16-18/7)

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελαρίδη «Η κόρη της καταιγίδας» (13-14/6), ανεβαίνει για πρώτη φορά από το 1923.

Στην Επίδαυρο το μόνο ξένο όνομα είναι του Κέβιν Σπέισι στον Ριχάρδο Γ΄. Το πρόγραμμα του αρχαίου θεάτρου ανοίγει στις 1-2/7,με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και τον θίασο Θεατρική Διαδρομή. Ακολουθεί το ΚΘΒΕ (8-9/7) που γιορτάζει τα πενηντάχρονά του με τα «Μικρά Διονύσια», μία σύνθεση κειμένων από παραστάσεις - σταθμούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το Εθνικό Θέατρο με τους «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή (15-16/7), το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα με την Αμαλία Μουτούση και τον Χρήστο Λούλη στη «Μήδεια» του Ευριπίδη (22-23/7) και ο «Ηρακλής Μαινόμενος»(5-6/8) του Μιχαήλ Μαρμαρινού με το Εθνικό Θέατρο, ολοκληρώνουν τα φετινά Επιδαύρεια.




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία