ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Οι ταινίες "Moonlight" και "Manchester by the Sea" νικητές των βραβείων Gotham

Νέα Υόρκη - 1η Δεκεμβρίου 2016

Οι ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές "Moonlight" και "Manchester by the Sea" απέσπασαν τα κορυφαία βραβεία στη φετινή 26η τελετή απονομής των Κινηματογραφιών Βραβείων Gotham που πραγματοποιήθηκε  στη Νέα Υόρκη.

Τα βραβεία αυτά σηματοδοτούν την αρχή της περιόδου για την απονομή γενικώς των κινηματογραφικών βραβείων στις ΗΠΑ.

Όπως αναμενόταν, η ταινία "Moonlight" ήταν ο νικητής της βραδιάς λαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας και αυτό του καλύτερου σεναρίου. Η ταινία του Μπάρι Τζένκινς κέρδισε επίσης το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για το σύνολο της ομάδας των ηθοποιών που έπαιξαν στην ταινία και το βραβείο του κοινού.

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή ενός μικρού Αφροαμερικανού καθώς συμβιβάζεται με την εφηβεία και τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια τριών καθοριστικών στιγμών στη ζωή του.

Ο Κέισι 'Αφλεκ απέσπασε το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο "Manchester by the Sea". Στην ταινία υποδύεται τον Λι Τσάντλερ, του οποίου η μοναχική ζωή ανατρέπεται όταν ο αδελφός του πεθαίνει και του αφήνει την επιμέλεια του έφηβου γιου του Πάτρικ, που υποδύεται ο Λούκας Χέτζες. Ο 19χρονος Χέτζες εξήρε τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Κένεθ Λόνεργκαν για τον πολύ ακριβή χαρακτήρα εφήβου που δημιούργησε."Ουδέποτε είδα κάποιον που να μπορεί να περιγράφει έναν έφηβο τόσο καλά. Υπάρχουν μύριοι όσοι σεναριογράφοι που δεν έχουν ιδέα πως να περιγράφουν εφήβους".

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ επιλέχθηκε ως η καλύτερη ηθοποιός για στην ερμηνεία της στην ταινία "Elle".

Τέλος, το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ δόθηκε στο O.J.: Made in America. 
AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία