ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πάπια με πορτοκάλι και μέλι

Υλικά


1 πάπια
4 πορτοκάλια
3 μήλα
1 σελινόριζα
1 κλωναράκι θυμάρι
2 κλωναράκια μαϊντανό
3 κόκκους μπαχάρι
5 κόκκους πιπέρι
τον χυμό από την τρία πορτοκάλια
2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε την πάπια μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μήλα, τα πορτοκάλια, την σελινόριζα και στρώνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά μου, από επάνω τοποθετούμε την πάπια, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 90 λεπτά στους 190 c. Στην συνέχεια βάζουμε την πάπια σε ένα σκεύος και φαφλατάρουμε, πετάμε όλα τα υλικά που είχαμε στο ταψί αλλα κρατάμε τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό από τα πορτοκάλια στο ζωμό που κράτησαμε απο το φαγητό και περιχύνουμε τα φιλέτα, ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 c. Για την γαρνιτούρα, ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα σπαράγγια, τις πατάτες και τα κάστανα και καβουρδίζουμε για δέκα λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία