ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πεϊνιρλί με φέτα, ντομάτα και ελιές

Υλικά


1 κούπα γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 κ. του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές λάδι
αλεύρι
Για τη γέμιση
φέτα τριμμένη με το χέρι
φέτες ζαμπόν
ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
ελιές ψιλοκομμένες
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει. Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί η ζύμη 15 λεπτά. Έπειτα γεμίζουμε σε κάθε ζυμαράκι βάζουμε το ζαμπόν. Ανακατεύουμε τη φέτα, με τη ντομάτα τις ελιές και λίγο πιπέρι και το τοποθετούμε πάνω από το ζαμπόν. Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία