ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πικάντικο κοκκινιστό

Υλικά


2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιος λαιμός
2 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μάραθο
400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κόκκινες φακές
1 μεγάλη μελιτζάνα ή 2 μικρές, κομμένες στα 4
1 κύβο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας μαζί. Προσθέτουμε το κάρυ, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε μία κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το κύμινο και τον μάραθο και τα ψήνουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα χτυπάμε σε ένα γουδί. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τα ψημένα μπαχαρικά, τις ντομάτες, τις φακές, τις μελιτζάνες, τον κύβο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν μαγειρεμένη η μελιτζάνα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν δούμε ότι είναι πολύ ξηρό ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, ρίχνουμε και το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, ώστε να μαλακώσει και το κρέας.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία