ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Λαβράκια με κόκκινες πιπεριές

Υλικά


4 λαβράκια
6 λεμόνια κίτρινα μικρά
16 σκελίδες σκόρδα μικρά
16 πιπερίτσες κόκκινες
4 κ.σ. δεντρολίβανο
χυμός από 1/2 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λιναρόσπορος καβουρδισμένος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από τα λέπια τους, βγάζουμε τα βράγχια και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για 10'-14' μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Πλένουμε και κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα ψήνουμε και αυτά λίγο στη σχάρα. Τοποθετούμε σε κάθε ένα πιάτο ένα ψάρι. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε κάθετα στη μέση τις πιπερίτσες, αφού τις πλύνουμε. Σε κάθε πιάτο βάζουμε από 2 λεμόνια κομμένα στη μέση, 5-6 σκελίδες σκόρδα ολόκληρα σκορπισμένα τις πιπερίτσες και το δεντρολίβανο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το πορτοκάλι, το λεμόνι, τους λιναρόσπορους, φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε στα σερβιρισμένα πιάτα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία