ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μπεκάτσες κρασάτες

Υλικά


8 μπεκάτσες
800gr ζυμαρικά λιγκουίνι
1L κρασί ξηρό
350ml ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια
2 μεγάλα καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
4 μέτρια κλωνάρια σέλινο
2 ξύλα κανέλας
15 κόκκοι μπαχαριού
4 φύλλα δάφνη
κ.π αλάτι
κ.π πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τα δύο κρεμμύδια Κόβουμε σε κύβους ένα καρότο Επίσης τα δύο κλωνάρια σέλινο Τοποθετούμε το κρασί,τα 250ml ελαιόλαδου,τα λαχανικά που κόψαμε πιο πάνω,τις μπεκάτσες,τα δύο φύλλα δάφνης,το ένα ξύλο κανέλας,7-8 κόκκους μπαχάρι και τη μία σκελίδα σκόρδο σε ένα βαθύ σκεύος..Τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να μαριναριστούν.Φροντίζουμε τα υγρά(κρασί,ελαιόλαδο) να καλύπτουν τις μπεκάτσες.Αν όχι,προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμη.. Τοποθετούμε τις μπεκάτσες σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.Στραγγίζουμε την μαρινάδα και πετάμε τα υλικά που είχαμε μέσα.Κρατάμε μόνο το κρασί με το λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα δύο κρεμμύδια,το ένα καρότο,τα δύο κλωνάρια σέλινο με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τα 100ml ελαιόλαδου και τις μπεκάτσες σε ένα μεγάλο τηγάνι να θωρακιστούν πολύ καλά.Αλατίζουμε και πιπερώνουμε κατά την προτίμηση μας.Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε τα φρεσκοκομμένα λαχανικά μας να σωταριστούν και αυτά. Σβήνουμε με την μαρινάτα που έχουμε σουρώσει και ξύνουμε καλά τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλες τις γεύσεις που έχουν μείνει..Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μία γάστρα που να τα χωράει και την βάζουμε στον φούρνο για δύο περίπου ώρες στους 180-190 βαθμούς.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία