ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κεφτεδάκια με κουσκούς

Υλικά


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
μία χούφτα από φρέσκο μαϊντανό
1/2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο ξερό
2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
200 γρ. κουσκούς
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
½-1 κ.γ. χαρίσα
250 ml νερό
μία μεγάλη χούφτα από φρέσκα φύλλα
κόλιανδρου, κομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 1 κύβο κοτόπουλο, τη χαρίσα και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, Προσθέτουμε από πάνω το νερό αυτό ίσα ίσα να το σκεπάζει και σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και το πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο. Σε ένα μούλτι βάζουμε ½ σκ. σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο , 2 κ.γ. κόλιανδρο και 2 κ.γ. κύμινο και χτυπάμε να ανακατευτούν. Ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα αυτό, με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας. Ετοιμάζουμε 15 κεφτέδες παίρνοντας κομμάτια από το μείγμα του κιμά και πλάθοντας τα σε ομοιομεγέθη μπαλάκια. Τους πασπαλίζουμε με αλεύρι και τους αφήνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια μας , γυρνώντας τα σταδιακά, για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν ψηθεί καλά. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα επιπλέον λάδια. Ρίχνουμε κόλιανδρο πάνω από το κους κους, ανακατεύουμε και ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τους κεφτέδες μας πάνω από το κουσκούς και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία