ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά


1 χταπόδι
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
1 ντομάτα
150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη

Εκτέλεση

Τώρα που καλοκαιριάζει τα μεζεδάκια είναι πολύ συνηθισμένα να συνοδεύουν το ουζάκι μας. Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή: Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις τηγανίζονται, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιτό λάδι Τα σερβίρουμε με τους υπόλοιπους μεζέδες ζεστά.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία