ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Υλικά


12 κολοκύθια (μέτριου μεγέθους)
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κουτ. σούπας ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 -5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 φλυτζ. νερό
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε κόβοντας τις άκρες τους και ξύνοντας τον εξωτερικό φλοιό τους. Κόβετε μια φέτα από το πάνω μέρος τους και αδειάζετε το περιεχόμενό τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουτάλι (προσεκτικά χωρίς να τρυπήσετε τα κολοκύθια). Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μίγμα αυτό τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας στην οποία έχετε προηγουμένως λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα κολοκύθια για 1 ώρα περίπου. Οταν βράσουν τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε μια πιατέλα περιχύνοντας τα με το αυγολέμονο.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία