ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Χοιρινό ποντίκι με πατάτες φούρνου

Υλικά


1 κιλό χοιρινό ποντίκι κομμένο σε μερίδες
7-8 πατάτες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
λίγο μάραθο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Αφού πλένουμε το κρέας και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας προσθέτουμε σε αυτό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μάραθο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας (χρησιμοποιούμε γάντια) για να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας. Στη συνέχεια, πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σε ένα μικρό ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες. Τοποθετούμε το κρέας μας στο ταψί και προσθέτουμε ακόμη μισό ποτήρι νερό. Προσθέτουμε επίσης και τις δύο σκελίδες σκόρδο χωρίς να τις κόψουμε και το δεντρολίβανο (αφού το έχουμε πλένει και έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι). Βάζουμε το καπάκι από το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 2 ώρες περίπου. Μετά την πρώτη μιάμιση ώρα αφαιρούμε το καπάκι και ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία