ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Σουφλέ

Υλικά


600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη
250 γραμμ. γιαούρτι
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Λίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε στα τοιχώματά της και γύρω γύρω με λίγη παρμεζάνα ή φρυγανιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη θρυμματισμένη μυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με ένα κουτάλι. Αν θέλουμε το βάζουμε και στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουμε ?ε τις ροδέλες ελιάς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι μαλακό. Σερβίρουμε αμέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική μαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία