ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Σουβλάκια τυλιχτά σε πίτα με τζατζίκι

Υλικά


6 πίτες
1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι
1 κλασικό κύβο λαχανικών
1 λεμόνι το χυμό
4 κ.σ. ελαιόλαδο λίγο νερό
1 κ.σ. ρίγανη
πιπέρι
λαδόκολλες για το τύλιγμα
ξυλάκια για σουβλάκι
Για το τζατζίκι λαχανικών
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι
1 καρότο
1 τρυφερό κολοκύθι
1 ώριμο αβοκάντο
1 ντομάτα
2- 4 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ξίδι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια Περνάμε τα σουβλάκια σε ξύλα. Τα ψήνουμε για 3-4' από κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Τρίβουμε με τα δάχτυλα τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20', τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά. Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών. Απολαμβάνουμε αμέσως. Τζατζίκι λαχανικών Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την κόβουμε στην μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά. Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο. Παγώνουμε καλά το ιδιαίτερο και υπέροχο αυτό τζατζίκι. Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία