ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γεμιστό αρνάκι με φέτα

Υλικά


2 κιλά αρνάκι, μπούτι χωρίς κόκκαλο
200 γρ. βούτυρο
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
500 γρ. φέτα βαρελίσια κομμένη σε μέτριους κύβους
300 γρ. ανάλατη ψίχα από φυστίκι Αιγίνης
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
2 μέτρα περίπου σπάγκος βαμβακερός

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ανοιγμένο αρνίσιο μπούτι καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Το καρυκεύουμε με τα μυρωδικά μας και το αλατοπίπερο και στη συνέχεια το μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε το αρνάκι από το ταψί μας και το βάζουμε σε καθαρό τραπέζι ή ένα μεγάλο ξύλο μαγειρικής. Το γεμίζουμε κατά μήκος με τη βαρελίσια φέτα, το φυστίκι Αιγίνης και τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Το διπλώνουμε καλά σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Το τοποθετούμε και πάλι στο ταψί που το μαρινάραμε και το αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Προσθέτουμε νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 160° αρχικά για 1 ώρα και 30΄. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 50-55 λεπτά προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί κατά διαστήματα. Προαιρετικά, στο δεύτερο μέρος του ψησίματός μπορούμε να βάλουμε και πατάτες ως γαρνιτούρα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία