ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Αλμυρό Κέϊκ

Υλικά


1 κούπα γιαούρτι
κάτι λιγότερο από μιση κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζαμπόν
4 φέτες μπέικον
2 κούπες κίτρινο τυρί γκούντα
1/2 κούπα κίτρινο τυρί τσένταρ
2 κούπες αλεύρι
3 κ.γ. καλογεμισμένα μπέικιν
3 αυγά
λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Πολύ εύκολη, μα πάνω απ' όλα εύγευστη συνταγή, έτοιμη για ψήσιμο μέσα σε 5 λεπτά. Συνοδεύει τέλεια κρύα μπύρα τώρα το καλοκαίρι! Η δοσολογία που σας δίνω είναι για 300 γρ. γιαούρτι και όταν λέω κούπα εννοώ το κυπελλάκι του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά ώστε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το πιπέρι και στο τέλος τα τυριά με τα αλλαντικά μας. Το μείγμα μας θα είναι μια παχύρευστη μάζα. Λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά ή αλεύρι τη φόρμα μας, τοποθετούμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα περίπου.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία