ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πάστα φλώρα

Υλικά


1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κροκάδια
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή λίγη βανίλια
3 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι μπέϊκιν
500 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή δαμάσκηνο
λίγο αμύγδαλο φιλέ (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια, το κονιάκ και το άρωμα. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλέυρι ζυμώνοντας ελαφρά ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Σταματάμε το ζύμωμα και στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. προσπαθώντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C. για 30' - 35' να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία