ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Χοιρινό κλέφτικο

Υλικά


1 κιλό χοιρινο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
150 γραμμάρια γραβιέρα σε κύβάκια
1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι , πιπέρι
μυρωδικά: θυμάρι, δενδρολίβανο
150-200 γραμμάρια μουστάρδα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις μπουκίτσες χοιρινού σε ένα μπώλ, τις αλατίζουμε, προσθέτουμε το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικα. Προσθέτουμε την τομάτα το κρεμμύδι και το τυρί. Στο τέλος απλώνουμε την μουστάρδα και ανακατέβουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το κρέας. Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε τούλινα πουγκάκια (τα αφαιρούμε μετά το ψήσιμο). Για ακόμα πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα το προετοιμάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπώλ. Απλώνουμε πριν το ψήσιμο το χοιρινο σε μια λαδόκολα την οποία και κλείνουμε φάκελο πολύ καλά. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα (αντιστάσεις πάνω κάτω, με το ταψί στην μέση του φούρνου). Στο τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολα για 5 λεπτά για να ροδίσει το χοιρινό. Αν το ζουμί φύγει απο την λαδόκολα το περιχύνουμε πάνω στο κρέας στην πιατέλα σερβιρίσματος.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία