ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Παστιτσάδα με μοσχάρι

Υλικά


1 -1/2 κιλό μοσχάρι μπούτι
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 -1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών
3/4 φλ. κόκκινο κρασί
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
1-1/2 πακέτο χοντρά μακαρόνια
αλάτι κατα βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε πλασοτέ κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού ? για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και τα διατηρούμε σκεπασμένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει καθόλου χρώμα. Ξαναβάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα υγρά που έχουν μείνει στην πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να ζεσταθούν και βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό, ώστε να ψηθεί ο πελτές και να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας με την κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό, ώστε να σκεπάσει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το φαγητό πρέπει να βράζει σε χαμηλή φωτιά, πάντα με καπάκι, ώστε να μην εξατμίζονται τα υγρά, αλλά να μαλακώσει σωστά το κρέας και να μείνει αρκετή σάλτσα στο τέλος. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, κι όπως είναι ζεστά ακόμα προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, και μια κουτάλα βαθιά με σάλτσα από το κρέας. Απαλά ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ντύσει μαζί με τη σάλτσα τα μακαρόνια. Τα βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε επάνω το κρέας .Περιχύνουμε με τη δεμένη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία