ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μανιτάρια φρικασέ

Μερίδες 3-4

Υλικά


Χρόνος προετοιμασίας 30'
Χρόνος μαγειρέματος 30'

½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα κομμένα σε χοντρές φέτες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ δεματάκι άνιθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ούζο
1 μαρούλι χοντροκομμένο
4 κουταλιές ρύζι καρολίνα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
3 ? 4 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με 3-4 κουταλιές νερό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τον άνιθο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε για λίγο το φαγητό να εξατμιστεί το οινόπνευμα περίπου 3? και προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 20?. Τελειώνοντας το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι. Σβήνουμε τη φωτιά. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι, το λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο πολυμίξερ για 2? ? 3? να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε το λαδολέμονο να πάει παντού.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία