ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Χταπόδι πλοκάμι

Υλικά


χταπόδι πλοκάμι
ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
50 γρ. φρέσκο πράσο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
λίγο σκληρό αλεύρι και νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. νερό
10 γρ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του. Σε ένα multi ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη σάλτσα και βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας και τον άνηθο και αναδεύουμε προσεκτικά. Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου για να ετοιμάσουμε τον φάκελο. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και τη διπλώνουμε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα αλείφουμε και διπλώνουμε τις πλαϊνές μεριές και αφήνουμε ανοιχτή την μακρόστενη πλευρά. Μέσα στο άνοιγμα, τοποθετούμε τα πλοκάμια με τη σάλτσα από τη λεκάνη και από πάνω βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο ολόκληρο. Σφραγίζουμε τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά. Κλείνοντας το χταπόδι στη λαδόκολλα, κλείνουμε τους χυμούς και τις αρωματικές ιδιότητές του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης με αυτό τον τρόπο ψησίματος στο φούρνο η αλευρόκολλα σφραγίζει ώστε να μη βγει αέρας και να ψηθεί το χταπόδι χωρίς να καεί. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190°C για 35? λεπτά.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία