ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μοσχαράκι με ρόδια

Υλικά


1,5 κιλό νουά σε φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 γαρίφαλα
4 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα χοντροκομμένα
1/2 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κ.γ. καρδάμωμο, σε σκόνη (κακουλέ)
1 κ.σ. ξίδι
3 ρόδια, τους σπόρους
1 φλιτζ. σταφίδες, ξανθιές

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, μαζί με τα γαρίφαλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το καρδάμωμο, το ξίδι, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1,5 ώρες. Στην πορεία ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα, λιώνουμε με ένα πηρούνι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 15 λεπτά και στο τέλος ξαναβάζουμε το νουά στη κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Το σερβίρουμε σκέτο, με πατάτες βρασμένες στον ατμό ή με λευκό ρύζι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία