ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κρέας με μανιτάρια

Υλικά


½ κιλό μοσχάρι σπάλα
1 κουτί μανιτάρια
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
½ μπουκάλι λάδι
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι
4-5-6 πατάτες
σκόρδο, κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, κάρυ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρέας, κι αφού ροδίσει απο όλες τις μεριές, βάζετε και το κρασί, το νερό, τα μανιτάρια, τη ζάχαρη (όχι απαραίτητα), το κάρυ και αλατοπιπερώνετε. Το αφήνετε για καμιά ώρα να βράσει σε σιγανή φωτιά με το καπάκι κλειστό, προσέχοντας μην χρειαστεί κι άλλο νερό. Όταν έχει σχεδόν βράσει, ρίχνετε λίγο λάδι ακόμα και προσθέτετε τις πατάτες. Υπολογίστε οτι πρέπει να έχει μπόλικη σαλτσούλα. Λίγο πριν να βράσουν και οι πατάτες, βγάλτε λίγο ζουμί σε ένα πιάτο και προσθέστε του το κορν-φλάουρ και το λεμόνι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίξτε το μείγμα, σιγά-σιγά, στην κατσαρόλα που ακόμα είναι σε χαμηλή φωτιά, και κουνήστε την (την κατσαρόλα) να πάει παντού. Αφήστε το να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο!

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία