ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γαρίδες γιουβέτσι

Υλικά


10-12 μεγάλες γαρίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκια
1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
λίγη τριμμένη φέτα
λάδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις γαρίδες. Τους κόβουμε τα κεφάλια (τα κρατάμε) και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε με λάδι τα κρεμμυδια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.Ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί και τα κεφάλια και αφήνουμε λίγα λεπτά να σωταριστούν και αυτές. Σβήνουμε με κρασί και προθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί αδειάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες, συμπληρώνουμε νερό και βάζουμε στο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Οταν είναι έτοιμο το κριθαράκι σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο πριν σερβίρουμε.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία