ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Landis+Gyr μεταφέρει στην Ελλάδα δύο γραμμές παραγωγής από την Μεγάλη Βρετανία

AΘΗΝΑ - Ανταπόκριση - 14 Ιουλίου 2017

Η Landis+Gyr έχει αρχίσει μια νέα μεταφορά παραγωγής δύο ακόμα οικογενειών “έξυπνων” μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της στην Κόρινθο, αυτή τη φορά από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2017.

Ήδη κατασκευάζονται οι νέες γραμμές παραγωγής στην Κόρινθο για την νέα γκάμα “έξυπνων” μετρητών, οι οποίοι πωλούνται ήδη στην Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Πολωνία, Κροατία, Βοσνία, Φινλανδία και Σλοβενία, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ηλεκτρικές εταιρείες πολλών άλλων χωρών.

Η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr Ελλάδος θα προσθέσει στο υπάρχον δυναμικό της εταιρείας 40 θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν και μεγάλο ποσοστό εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού, για το οποίο οι διαδικασίες πρόσληψης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Όπως και στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, όταν η Landis+Gyr μετέφερε την παραγωγή των ηλεκτρομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία στην Ελλάδα, έτσι και σήμερα η Landis+Gyr Ελλάδος εδραιώνεται ως το βασικό εργοστάσιο παραγωγής “έξυπνων” μετρητών του Ομίλου Landis+Gyr για την ευρωπαϊκή κυρίως, αλλά και την παγκόσμια αγορά, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγή ηλεκτρομηχανικών προϊόντων και την σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Κόρινθο παραγωγής από το εργοστάσιο της Landis+Gyr στην Γαλλία, ενώ το 2016 είχε μεταφερθεί εξ ολοκλήρου και η παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Zug της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Η Landis+Gyr είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Προσφέροντας το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών για τις πολύπλοκες προκλήσεις στην αγορά μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας, η εταιρία παραδίδει ολοκληρωμένες λύσεις για την εδραίωση πιο έξυπνων δικτύων, όπως η έξυπνη μέτρηση, οι αισθητήρες δικτύων διανομής και τα εργαλεία αυτοματοποίησης, ο έλεγχος φορτίου, η επεξεργασία δεδομένων και η αποθήκευση ενέργειας.

Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. Δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

A World of History

A World of Opportunities

Think-Tank για την οικονομική συνεργασία & ανάπτυξη στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα

Σέρρες - 07 Ιουλίου 2017

Το 1ο Balkans & Black Sea Cooperation Forum που έλαβε χώρα στις Σέρρες πρόσφατα αποτέλεσε έναν εξέχων δίαυλο επικοινωνίας για την οικονομική συνεργασία και την ανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Αποδείχθηκε δε, ένα καινοτόμο think-tank μεταξύ του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σκοπό να περιγράψει την τρέχουσα πολιτικο-οικονομική κατάσταση, να αναδείξει προβληματισμούς και προοπτικές ανάπτυξης στη διασυνοριακή συνεργασία και να εκθέσει τις προοπτικές της περιοχής στο πλαίσιο των SDGs 2030.

Το Φόρουμ πλαισιώθηκε από 42 διακεκριμένους διεθνείς ομιλητές και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 300 συνέδρων, οι οποίοι προέρχονταν από κυβερνητικούς, ακαδημαϊκούς, διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το συνέδριο κάλυψε θέματα σχετικά με τις προοπτικές της περιοχής, τις Μεταφορές και τη Ναυτιλία, την Ενέργεια, την Ψηφιακή Οικονομία και Καινοτομία, τον Ρόλο των Γυναικών στην ηγεσία, τον Πολιτιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό, καθώς επίσης τη Γεωργία και το Περιβάλλον. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ χωρών και επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης θα επέλθει από την προαγωγή των διμερών και πολυμερών σχέσεων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διακήρυξη υπό τον τίτλο «Πολιτιστικός Τουρισμός, κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που προβλέπει τη δημιουργία ενός μοντέλου τουριστικής διασύνδεσης προορισμών στην περιοχή, βασισμένο στην εξερεύνηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και σε βιωματικές εμπειρίες. Η διακήρυξη τελεί υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, της Συνέλευσης των Περιφερειακών Παραθαλάσσιων Περιοχών της Ευρώπης, την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών, την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της UNESCO, καθώς και τη συνεισφορά του Geo Routes Cultural Institute.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Forum περιελάμβαναν το ανοιχτό στο κοινό «Business Hub» για την ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών, ένα πλούσιο πρόγραμμα δικτύωσης των συνέδρων με τοπικούς παράγοντες, καθώς και τρία μοναδικά προγράμματα περιηγήσεων στα αξιοθέατα της περιοχής, αναδεικνύοντας έτσι τις Σέρρες σε διεθνές επίπεδο.Το σχέδιο δράσης του Balkans & Black Sea Cooperation Forum προς το 2018 περιλαμβάνει:
δύο νέες συνεδρίες (Ανώτατη Εκπαίδευση-Καινοτομία και Τομέας Υγείας), παρουσία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με εκθεσιακό περίπτερο και συνεδρία αφιερωμένη στον απολογισμό του 2017, καθώς και την ανακοίνωση της Πόλης που θα φιλοξενήσει το προσεχές Forum το οποίο θα λάβει χώρα τέλη Μαΐου του 2018.

 

Ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ ο τζίρος απο τα προιόντα "μαιμού" που διακινούνται στην αγορά παγκοσμίως

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κ.Βουτσαδάκης (3 Ioυλίου 2017).-

Φωτογραφικός εξοπλισμός και ιατρικά μηχανήματα, αθλητικά είδη και παιχνίδια - απομιμήσεις των γνήσιων, διοχετεύονται μέσω Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ και του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που χαρτογραφεί τη διακίνηση των λεγόμενων "μαϊμούδων" στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Ελλάδα είναι "κόμβος", αν και όχι ο μεγαλύτερος, για δύο από τις δέκα κατηγορίες προϊόντων (ο διεθνής τζίρος των οποίων υπερβαίνει τα 200 δισ. ευρώ) που αποτελούν στόχο της βιομηχανίας απομιμήσεων. Συγκεκριμένα, για το φωτογραφικό εξοπλισμό - ιατρικά μηχανήματα, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνονται και τα γυαλιά ηλίου, η Ελλάδα είναι στην έβδομη θέση της κατάταξης των χωρών προέλευσης απομιμήσεων και στη δέκατη για τα προϊόντα που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Αντίστοιχα, για τα αθλητικά είδη - παιχνίδια, η Ελλάδα είναι στη δωδέκατη θέση των χωρών προέλευσης και στην όγδοη για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι άλλες οκτώ κατηγορίες προϊόντων που αποτελούν στόχο της βιομηχανίας απομιμήσεων, είναι τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά - αρώματα, δερμάτινα είδη - τσάντες, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη. Κατηγορίες, στις οποίες η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλά στη λίστα των χωρών προέλευσης ή των ενδιάμεσων σταθμών διακίνησης. Στις 9 από τις δέκα κατηγορίες απομιμήσεων, η Κίνα είναι η κύρια χώρα και ακολουθούν Ινδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Μαλαισία, Πακιστάν και Βιετνάμ. Στον τομέα της διακίνησης, οι σημαντικότεροι κόμβοι είναι το Χονγκ - Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη, ενώ για την ευρωπαϊκή αγορά οι κύριες πύλες εισόδου είναι η Αλβανία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Ουκρανία. Εντυπωσιακές είναι, εξάλλου, οι τεχνικές διακίνησης, αλλά και απόκρυψης των απομιμήσεων που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί/διακινητές των προϊόντων αυτών, προκειμένου να φθάσουν στον τελικό καταναλωτή. Σύμφωνα με την έκθεση, τα προϊόντα μεταφορτώνονται διαδοχικά από/σε πλοία, σιδηροδρόμους, φορτηγά ή ακόμη και αεροπλάνα, μεγάλα φορτία "σπάνε" σε μικρότερα και αντίστροφα, με στόχο να χαθούν τα ίχνη και να τεθούν εμπόδια στον έλεγχο. Όσο για τις τεχνικές απόκρυψης, οι συνηθέστερες είναι η τοποθέτηση των απομιμήσεων στο βάθος του κοντέινερ και η ανάμιξή τους με γνήσια προϊόντα. Όμως, έχουν εντοπιστεί και πιο εξελιγμένες τεχνικές, όπως η αποστολή των προϊόντων σε κομμάτια και η συναρμολόγησή τους στη χώρα προορισμού, η ξεχωριστή αποστολή των προϊόντων από τη συσκευασία κ.α.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία