ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tο Βrexit κάνει κακό στην εργασία...

Στην περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος BT

AFP-Reuters.-(11 Μαίου 2018)

Η BT, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 13.000 διοικητικών θέσεων και θέσεων εργασίας που δεν έχουν άμεση σχέση με πελάτες (back-office) και ότι θα μεταφερθεί σε μικρότερα γραφεία στο Λονδίνο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 6.000 νέους μηχανικούς και προσωπικό σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών (front line). Ο διευθύνων σύμβουλος Γκάβιν Πάτερσον προσπάθησε παράλληλα να κατευνάσει τους μετόχους διατηρώντας το μέρισμα της BT και καταλήγοντας σε συμφωνία για ένα νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ωστόσο, η πρόβλεψη ότι θα χρειαστούν έως και τρία χρόνια για την επιστροφή σε ρυθμούς αύξησης της κερδοφορίας οδήγησε τις μετοχές της εταιρίας σε πτώση κατά 9%. Χρηματιστές δήλωσαν ότι οι προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο, ενώ τα έσοδα τέταρτου τριμήνου ήταν κάτω από τους στόχους, γεγονός που αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πάτερσον ενώ προσπαθεί να αναδιαρθρώσει έναν όμιλο που απασχολεί πάνω από 100.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με τον Πάτερσον, η αναδιάρθρωση θα επικεντρωθεί στις ουσιαστικές υπηρεσίες που απαιτούν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέλλον, ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας στη σωστή τιμή», δήλωσε σε δημοσιογράφους. Οι περικοπές των θέσεων εργασίας, οι περισσότερες στις οποίες προχωρά το πρώην μονοπώλιο από το 2008, θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους 1,5 δισεκ. λιρών σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία. Η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης θα κοστίσει 800 εκατ. λίρες. Η στρατηγική αυτή έρχεται αφού ο όμιλος ανακοίνωσε μείωση 3% στα έσοδα τέταρτου τριμήνου στα 5,967 δισεκ. λίρες, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 2,083 δισεκ. λίρες, αυξημένα κατά 1%. Ο όμιλος απασχολεί 106.400 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 82.800 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του.

Κρίση αντιμετωπίζει η Siemens - Στέλνει 30.000 εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια

Πηγή: Die Welt.-(8 Μαίου 2018)

Με ένα ασυνήθιστο βήμα η Siemens, για να μειώσει την πτώση των κερδών στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έστειλε 30.000 εργαζόμενούς της σε υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας, όπως έγραψε η εφημερίδα Die Welt. Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική εταιρία ανέστειλε παγκοσμίως τις δραστηριότητες της στον τομέα της παραγωγής για μια εβδομάδα. Περαιτέρω βήματα θα αποφασιστούν επίσης μέχρι το φθινόπωρο. Από τους 30.000 εργαζόμενους, σχεδόν οι μισοί είναι στη Γερμανία. Εκπρόσωπος της Siemens απέδωσε την κίνηση αυτή στη "συνεχιζόμενη πρωτοφανή κατάρρευση της αγοράς στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας". Το φθινόπωρο του 2017, η Siemens είχε ήδη ανακοινώσει παγκοσμίως την περικοπή 6.900 θέσεων εργασίας, κυρίως στον ενεργειακό τομέα, καθώς και το κλείσιμο εγκαταστάσεων στην ανατολική Γερμανία. Η ισπανική θυγατρική της αιολικής ενέργειας Siemens-Gamesa έχει επίσης εξαλείψει 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ποιοι είναι οι 10 πλουσιότεροι πολιτικοί στις ΗΠΑ

8 Μαίου 2018

Μπορεί η πολιτική να είναι το... μεράκι τους και η βασική τους ενασχόληση, όμως δεν περιμένουν να «ζήσουν» από αυτή.

Αρκετοί Αμερικανοί Γερουσιαστές έχουν μεγάλες περιουσίες που προέρχονται από την ενασχόληση τους με επιχειρήσεις. 

Από τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι και λιγότερους γνωστούς Αμερικανούς πολιτικούς, όπως ο Μάικλ ΜακΚόουλ, θα μπορούσαν ίσως με τις περιουσίες τους να ... λύσουν τα προβλήματα κάποιας από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

Ας δούμε τους 10 πλουσιότερους πολιτικούς των ΗΠΑ.

10. Μάικλ Μακ Κόουλ, Τέξας

Αξία περιουσίας: 113 εκατ. δολάρια
Ο Μακ Κόουλ έκανε την τύχη του όταν παντρεύτηκε την κόρη του Λόουρι Μέις, ιδρυτή και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Clear Channel Communications.

9. Ντέιβ Τρότ, Μίτσιγκαν

Αξία περιουσίας: 119 εκατ. δολάρια
Δημιούργησε την περιουσία του με την επιχείρηση κατάσχεσης ακινήτων που διαθέτει. Έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την πολιτική στο τέλος της θητείας του.

8. Τζάρετ Πόλις, Κολοράντο

Αξία περιουσίας: 123 εκατ. δολάρια
Δημιούργησε την περιουσία του ιδρύοντας μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και μια ηλεκτρονική εταιρεία ευχετήριων καρτών.

7. Γκρεγκ Τζιανφόρτε, Μοντάνα

Αξία περιουσίας: 136 εκατ. δολάρια
Ο Τζιανφόρτε έκανε την περιουσία του δημιουργώντας την εταιρεία Brightwork Development, μια εταιρεία λογισμικού που πούλησε στην McAfee Associates για 10 εκατ. δολάρια, και την RightNow Technologies, μια επιχείρηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών που πούλησε στην Oracle για 1,5 δις δολάρια.

6. Ρικ Σκοτ, Φλόριντα

Αξία περιουσίας: 149 εκατ. δολάρια
Δημιούργησε την περιουσία του ως διευθυντής υπηρεσιών υγείας. Κατεβαίνει υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ μέσα στο έτος.

5. Ντάρελ Ίσα, Καλιφόρνια

Αξία περιουσίας: 283 εκατ. δολάρια
Ο Ίσα δημιούργησε την περιουσία του πουλώντας συναγερμούς για αυτοκίνητα. Αποσύρεται από την πολιτική στο τέλος της θητείας του.

4. Μπρους Ράουνερ, Ιλινόις

Αξία περιουσίας: Κάτι λιγότερο από 1 δις δολάρια
Δημιούργησε την περιουσία του ως επενδυτής ιδιωτικών μετοχών.

3. Τζιμ Τζάστις, Δυτική Βιρτζίνια

Αξία περιουσίας: 1,72 δις δολάρια
Κληρονόμησε τον πλούτο και την εταιρεία εξαγωγής άνθρακα του 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον πατέρα του.

2. Μπιλ Χάσλαμ, Τενεσί

Αξία περιουσίας: 2,3 δις δολάρια
Η περιουσία του προέρχεται από την εταιρεία αλυσίδας εστιατορίων που βρίσκονται στις εθνικές οδούς των ΗΠΑ και που ιδρύθηκε από τον πατέρα του.

1. Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Αξία περιουσίας: 3,1 δις δολάρια
Ο Τραμπ κληρονόμησε την εταιρεία ακινήτων του πατέρα του κι έχει αγοράσει κτίρια, γήπεδα γκολφ και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Έχει κάνει επίσης χρήματα στην τηλεόραση και έχει δώσει άδεια για την χρήση του ονόματός του σε ακίνητα και διάφορα προϊόντα παγκοσμίως.

insider.gr

 

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία