ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Toys 'R' Us, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών

Reuters (19 Σεπτεμβρίου 2017).-

Η Toys 'R' Us, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα , σε μια ακόμα ένδειξη αναταραχής στο αμερικανικό λιανεμπόριο που τελεί υπό τον κλοιό των διαδικτυακών πωλήσεων και των εκπτωτικών αλυσίδων. Η κίνηση αυτή σκιάζει το μέλλον των περίπου 1.600 καταστημάτων και 64.000 υπαλλήλων, ενώ γίνεται την ώρα που η Toys 'R' Us ανεβάζει ταχύτητα για την επικείμενη χριστουγεννιάτικη αγοραστική περίοδο, κατά την οποία γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της. «Ενώ η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιχνίδι τελείωσε για την Toys 'R' Us, τερματίζει ένα ταραχώδες κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας», δήλωσε ο Νιλ Σόντερς, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail. Η Toys 'R' Us έχει λάβει τη δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους άνω των 3 δισεκ. δολαρίων από τράπεζες, σύμφωνα με την εταιρία, που διαχειρίζεται επίσης την αλυσίδα Babies 'R' Us. Η χρηματοδότηση, που πρέπει να εγκριθεί από το δικαστήριο, διαβεβαιώνει τους προμηθευτές ότι θα πληρωθούν για τα παιχνίδια που στέλνουν ενόψει της εορταστικής περιόδου. «Αναμένουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που μας κρατούν πίσω θα αντιμετωπιστούν με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Μπράντον. «Μαζί με τους επενδυτές μας, ο στόχος μας είναι να εργαστούμε από κοινού με τους ομολογιούχους και τους άλλους πιστωτές μας για να αναδιαρθρώσουμε το μακροπρόθεσμο χρέος των 5 δισεκ. δολαρίων στον ισολογισμό μας». Οι μονάδες στον Καναδά θα υπαχθούν σε αντίστοιχη διαδικασία βάσει της καναδικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την Toys 'R' Us. Οι δραστηριότητες εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, περιλαμβανομένων περίπου 255 αδειοδοτημένων καταστημάτων και συνεργασιών στην Ασία, που είναι ξεχωριστές μονάδες, δεν υπάγονται στην διαδικασία πτώχευσης, ανέφερε η Toys 'R' Us. Τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα Toys 'R' Us και Babies 'R' Us σε όλο τον κόσμο λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρία.

Επιχειρηματική αποστολή για τον κλάδο τροφίμων και ποτών σε Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, από τον οργανισμό Enterprise Greece

ΑΘΗΝΑ (13 Σεπτεμβρίου 2017).-

Επιχειρηματικές συναντήσεις στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία προγραμματίζει ο οργανισμός Enterprise Greece, το Νοέμβριο, στο πλαίσιο των δράσεων του για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Η διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα πραγματοποιηθούν προκειμένου ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών να έλθουν σε επαφή με αγοραστές των προαναφερόμενων χωρών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από το Βελιγράδι και θα ολοκληρωθούν 24 Νοεμβρίου στη Σόφια. Παράλληλα οργανώνεται στο Βουκουρέστι από το Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι «Ηellenic Forum on Agriculture, Food & Beverages". Για την συμμετοχή τους στην επιχειρηματική αποστολή οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να ενημερώσουν τον οργανισμό έως τις 7 Οκτωβρίου2017.

Η Κίνα δημιούργησε 1,8 εκατ. θέσεις εργασίας στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, μεταξύ του 1995 και του 2016

Hihnua (8 Σεπτεμβρίου 2017).-

Η Κίνα δημιούργησε 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική μέσω ανάπτυξης του εμπορίου, της υλοποίησης επενδύσεων, αλλά και της κατασκευής υποδομών κατά την τελευταία 20ετία, σύμφωνα με αναφορά της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Η αναφορά αυτή, έχει τίτλο: ?Η Επίδραση της Κίνας στην Ποσότητα και την Ποιότητα της Εργασίας στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική,? ενώ τονίζει ότι οι θέσεις εργασίας που υποστηρίχτηκαν από την κινεζική οικονομία στην αναφερόμενη περιοχή μεταξύ του 1995 και του 2016, αντιστοιχούν σε ποσοστό 4% επί του συνόλου των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν. Περίπου ποσοστό 60% από τις 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας συνδέονται με την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, ποσοστό 20% δημιουργήθηκε από την κατασκευή υποδομών, ενώ ποσοστό 15% των θέσεων εργασίας, αποδίδεται στην αξιοποίηση άμεσων κινεζικών επενδύσεων.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία