ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μοσχάρι με πράσα

Υλικά


1 κιλό μοσχάρι
4 ή 5 πράσα κομμένα
3 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
3/4 της κούπας λευκό κρασί
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνηθο
λίγο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε τα κομματάκια μοσχάρι να πάρουν χρώμα και τα γυρνάμε και απο την άλλη μεριά. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε την μουστάρδα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα, τις πιπεριές, τον μαιντανό και το θυμάρι και αλάτι, πιπέρι. Τέλος το νερό. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά (για να είναι μαλακό το μοσχάρι) για περιπού 1 ώρα με κλειστή την κατσαρόλα, αλλα παράλληλα το κοιτάμε μην πιεί ολο το νερό. Στο τέλος προσθέτουμε αν θελουμε λεμόνι για το λόγο το οτι η πιπερία και το πράσο ειναι αρκετά γλυκά.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία