ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Χοιρινό με βύσσινα και μήλα

Υλικά


1 κιλό χοιρινό μπούτι
800 γρ. βύσσινα, χωρίς κοτσάνια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml κιρς ή 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
50 γρ. βούτυρο, αλατισμένο
αλάτι, πιπέρι
4 μήλα, πράσινα
4 κ.κ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα βύσσινα, κρατώντας τον χυμό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα. Τυλίγουμε το ρολό, το δένουμε με σπάγγο, το αλείφουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά. Περιχύνουμε το εσωτερικό των μήλων με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε 1 κ.κ. βούτυρο σε κάθε μήλο και τα γεμίζουμε με βύσσινα. Βγάζουμε το χοιρινό, το περιχύνουμε με το χυμό των βύσσινων, το κρασί και το κιρς, προσθέτουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα βύσσινα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία