ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πίτα με κολοκύθα

Υλικά


3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζανάκι φυτική μαργαρίνη
1 αυγό
μισό κεσεδάκι γιαούρτι
μια πρέζα αλάτι
900 γρ. κολοκύθα
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα και ένταμ ή άλλα κίτρινα τυριά
2 αυγά
65 γρ. φυτικό βούτυρο
1 κουτ. ξερό δυόσμο
2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
μια χούφτα σουσάμι
μισό φλυτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Αρχίζετε ετοιμάζοντας το φύλλο. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά στο μίξερ. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 μπάλες και ανοίγετε με το πλάστη 6 φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού δουλεύοντας πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τρίβετε την κολοκύθα την αλατίζετε ελαφρά και την αφήνετε να σουρώσει καλά και να μαραθεί από το αλάτι. Τη στύβετε καλά με τα χέρια. Ανακατεύετε καλά την κολοκύθα με τα τριμμένα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος αν βάλετε. Προσθέτετε τον δυόσμο τον άνηθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνετε το ταψί και τοποθετείτε δύο φυλλα μαζί χωρίς να τα λαδώσετε. Στη συνέχεια απλώνετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και καλύπτετε τη πίτα με τα 2 τελευταία φύλλα. Χαράζετε την επιφάνεια τηε πίτας σε κομμάτια και την περιχύνετε με μισό φλυτζάνι λάδι πασπαλίζετε με το σουσάμι και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ώσπου να γίνει τραγανή.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία