ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μους με γιαούρτι και βύσσινα

Υλικά


400 γρ. στραγγισμένο γιαούρτι (περίπου 1 1/2 κούπα)
175 γρ. τυρί κρέμα "Φιλαδέλφεια"
8 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη (σκόνη)
4 ασπράδια αυγών
120 γρ. ζάχαρη
1 κούπα βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Αδειάζουμε τη ζελατίνη σε 1/3 της κούπας νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά για να διαλυθεί. Ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζελατίνη με το βύσσινο και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο γιαούρτι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας λίγη - λίγη τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα στο γιαούρτι. Μέσα σε μια φόρμα για ψωμί στρώνουμε ένα φύλλο από ψιλό πλαστικό έτσι ώστε να πάει παντού και να εξέχει. Ρίχνουμε σε στρώσεις το γιαούρτι και από πάνω το βύσσινο. Αν θέλουμε να μοιάζει σαν "μάρμαρο" το μους, παίρνουμε ένα μαχαίρι και το κουνάμε μπρος - πισω στη φόρμα. Βάζουμε το μους στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει τελείως. Για να το σερβίρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, βγάζουμε τη φόρμα και κατόπιν το πλαστικό και κόβουμε το μους σε φέτες.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία