ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πίτα με γαλοπούλα

Υλικά


1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
1 στήθος γαλοπούλας βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. κάστανα, βρασμένα και χοντροκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. φέτα ή μυζήθρα, τριμμένη
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.κ. κανέλα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα κάστανα και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη γέμιση καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα το πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, το λαδώνουμε και ψήνουμε τη πίτα για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία