ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ για αγρότες - και άλλους κλάδους - στην Ελλάδα ,μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

Κείμενο Γιάννης Τσατσάκης - (4 Νοεμβρίου 2016)

Μικροπιστώσεις ύψους έως 25.000 ευρώ σε επαγγελματίες του αγροτικού τομέα ,καθώς και άλλων κλάδων, οι οποίοι, για διάφορους λόγους, δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, υπόσχονται οι Βρυξέλλες στο πλαίσιο του μηχανισμού μικροχρηματοδοτήσεων Progress και του προγράμματος της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI).

Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό μηχανισμό που προκύπτει από τη συνεργασία Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των παρόχων μικροχρηματοδότησης, δηλαδή τις «ενδιάμεσες» για κάθε χώρα τράπεζες οι οποίες για την Ελλάδα είναι, μέχρι στιγμής, η Παγκρήτια Συνεταιριστική, η Συνεταιριστική Καρδίτσας και η Eurobank. Οι εν λόγω τράπεζες έχουν ήδη υπογράψει σχετικές συμφωνίες και δεν αποκλείεται στη λίστα να προστεθούν κι άλλες.

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν χορηγεί απευθείας χρηματοδοτήσεις αλλά παρεμβαίνει στο επίπεδο παροχής εγγυήσεων ενώ οι πιστώσεις δίνονται από τις τράπεζες-παρόχους σε κάθε χώρα. Οι τελευταίες, όπως έγινε γνωστό στην «Ημερίδα μικροχρηματοδότησης της Ε.Ε.» που πραγματοποιήθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, επικοινωνούν απευθείας με τους ενδιαφερόμενους για να τους παρέχουν στήριξη εγγυημένη από το EaSI.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία