ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Νέες μετοχές τής Εθνικής Τράπεζας στο ΧΑ

Αθήνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

α) 607.041.577 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Τράπεζας "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 5 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 5,20 και

β) 607.041.577 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της ιδίας Τράπεζας, που θα προκύψουν από την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου υπέρ των παλαιών μετόχων με την έκδοση 227.640.590 ονομαστικών μετατρέψιμων ομολογιών σε αναλογία 3 μετατρέψιμες ομολογίες για κάθε 8 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας, ονομαστικής αξίας, τιμής διάθεσης και τιμής μετατροπής ομολογίας ευρώ 5,20.

Ως ημερομηνία αποκοπής των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ορίζεται η 21η Σεπτεμβρίου 2010. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 23ης Σεπτεμβρίου 2010. Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίζεται, τόσο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, όσο και για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου υπέρ παλαιών μετόχων, από την 27η Σεπτεμβρίου 2010 έως και την 11η Οκτωβρίου 2010, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 27η Σεπτεμβρίου 2010 έως και την 5η Οκτωβρίου 2010.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία