ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Eισαγωγή μετοχών τής ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Aθήνα

Η Επιτροπή Εισαγωγών & Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

6.722.100 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ΕΛΒΙΕΜΕΚ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ? ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ? Α.Ε., που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 6 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 100 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 3,70. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 6η Σεπτεμβρίου 2010. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 8ης Σεπτεμβρίου 2010. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 10η Σεπτεμβρίου 2010 έως και την 24η Σεπτεμβρίου 2010, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 10η Σεπτεμβρίου 2010 έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2010. Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών & Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε «ΕΛΒΙΕΜΕΚ Αξιοποίηση Ακινήτων ? Εμπορευματικά Κέντρα ? Ενέργεια ? Ανακύκλωση Α.Ε.», η οποία θα ισχύει από την 8η Σεπτεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με το άρθρο 5.3.1.2., παρ. 2, του Κανονισμού του Χ.Α. «Εάν η αύξηση γίνεται εν όλο ή εν μέρει υπέρ των παλαιών μετόχων, η τιμή έκδοσης δεν μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, εκτός εάν παρέχει σχετική δυνατότητα η Γενική Συνέλευση του εκδότη με ρητή απόφασή της.» Σημειώνεται ότι στη σχετική Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν ελήφθη απόφαση, σύμφωνα με την οποία η τιμή έκδοσης να μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Συνεπώς, από την 6η Σεπτεμβρίου 2010 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος, η τιμή έκδοσης δεν θα είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής.

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία